Manchester United-legenden om Riises supermål: – Den skal ikke gå inn

Gary Neville gremmes når han ser scoringen som John Arne Riise aldri glemmes for.

Liverpool-Manchester United på TV 2 Sumo og TV 2 Sport Premium lørdag 13.30. Sendestart 12.45!

Her får du tilgang

Lørdagens oppgjør mellom Liverpool og Manchester United kan bli en ny klassiker, og nye spillere kan skrive seg inn med gullskrift i de respektive lags historiebøker.

To av dem som allerede har gjort det er Jamie Carragher og Gary Neville, som i foranledningen til denne kampen er blitt filmet mens de ser på gamle oppgjør fra historiebøkene i programserien «Gary Neville's Soccerbox».

Se alt fra Gary Neville Soccerbox - med norske tekster - på TV 2 Sumo!

En av klassikerne de har tatt for seg er 3-1-oppgjøret på Anfield i november 2001, et oppgjør som med norske øyne huskes best for det fantastiske frisparket til John Arne Riise som for evig tid sikret nordmannen heltestatus i Liverpool.

– Den der skal ikke gå inn, sier Gary Neville i programmet.

– Det er litt av et frispark. Tverrligger inn, sier Carragher om frisparket som får en kanskje overraskende liten del av oppmerksomheten i selve episoden.

I den samme kampen scoret nemlig Michael Owen to ganger, i det som trolig var den perioden i karrieren superstjernen var på sitt beste. Owen vant Gullballen som beviset på at han var Europas beste spiller den sesongen, som den foreløpig siste britiske spiller i historien.

– Det var hans beste sesong. Han fikk ikke nok heder her hjemme. Den sesongen hadde vi Robbie Fowler, Emile Heskey og Jari Litmanen i tillegg, men Michael var best. Han hadde den farten. Du har raske spillere, og så har du dem som bare parkerer deg, forteller Carragher.

Neville: – De kampene betydde trolig for mye for meg
Gary Neville innrømmer i programmet at bortekampene mot Liverpool hadde en spesiell betydning i Manchester United-garderoben.

– Sir Alex var alltid mer intens rundt kampene mot Liverpool og Manchester City. Han taklet ikke å tape på Anfield. Da sydet han av raseri. Han var alltid mer sint der. Seier der var det beste i verden for ham. Hvis vi spilte på Anfield i mars eller april, og vant, følte vi selv at vi fortjente å vinne ligatittelen. Slik føltes det å spille på Anfield. Det finnes knapt en tøffere bortearena, sier den tidligere Manchester United-kapteinen.

Neville forteller også om hvordan han selv følte det var å spille på Anfield.

– De første to-tre årene var det vanskelig. Den første gangen var på en søndag, og jeg syntes atmosfæren var uvirkelig. Det var vanskelig å spille der. Emosjonelt var det også vanskelige i fire-fem år. Jeg var skyld i et par mål i fem-seks kamper. De kampene betydde trolig for mye for meg. Jeg husker Sir Alex spurte meg en gang: «Hva er det verste som kan skje?», forteller Neville.

Se Manchester United-legenden gjenfortelle hva han svarte, og den videre samtalen med Ferguson, i vinduet øverst!

I episoden ser du også Jamie Carragher fortelle om hvordan han klarte å tilrive seg en plass på laget selv om han egentlig ikke var god nok, han forteller om hvordan det var å ha Phil Thompson som midlertidig manager, du ser Gary Neville klage på at Ruud van Nistelrooy ikke går ned i feltet, det blir snakk om Michael Owen, keeperplassen og forsvaret til Manchester United og mye, mye mer.

Se alt fra Gary Neville Soccerbox - med norske tekster - på TV 2 Sumo!

Lik TV 2 Sporten på Facebook