italiensk trenerlegende slår fast:

– Guardiola har tatt totalfotballen til nye høyder

– Pep Guardiola er en av få som siden 1950-tallet har bidratt til evolusjonen av fotballen, slår managerlegenden Arrigo Sacchi fast om Manchester Citys manager.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Manchester City – Stoke lørdag kl. 16.00

Pep Guardiola ledet som kjent Barcelona til 16 pokaler i løpet av fire år – inkludert to Mesterliga-troféer.

Etter oppholdet i Bayern München, hvor han blant annet ledet den tyske gigantklubben til tre strake Bundesliga-titler, fortsatte spanjolen ferden til Manchester City.

Der ble det imidlertid ingen store troféer i den første sesongen, men Manchester City har åpnet denne sesongen forrykende og topper Premier League-tabellen etter sju serierunder.

– Han har tatt totalfotballen til nye høyder
Arrigo Sacchi, som ofte blir omtalt som «Gudfaren» av moderne managere, hevder Pep Guardiola virkelig er i ferd med å følge i fotsporene til trenerlegendene Rinus Michels og Johan Cruyff når det gjelder hvordan City-sjefen endrer måten å spille fotball på.

HALL OF FAME: Arrigo Sacchi sammen med Carlo Ancelotti og Antonio Conte i forbindelse med Italias Hall of Fame-seremoni i Firenze i 2015.
HALL OF FAME: Arrigo Sacchi sammen med Carlo Ancelotti og Antonio Conte i forbindelse med Italias Hall of Fame-seremoni i Firenze i 2015. Foto: Francesco Bellini

– Pep Guardiola har tatt totalfotballen til nye høyder. Han har lagt til nye grep og gjort totalfotballen bedre. Han er en strålende manager og Manchester City spiller virkelig med stil for tiden, sier Sacchi, ifølge The Daily Mirror.

Mange mener at Sacchi var den første som innførte den såkalte ballbesittende spillestilen med AC Milan på slutten av 1980-tallet og begynnelsen av 1990-tallet.

– Guardiola er en perfeksjonist
Italias tidligere landslagssjef legger ikke skjul på sin enorme beundring av Guardiolas trenerferdigheter.

– Vi er venner og har kjent hverandre i lang tid. Han kom blant annet på besøk for å se hvordan jeg jobbet da jeg var trener i Real Madrid. Guardiola er lidenskapelig dedikert, en perfeksjonist og en som tenker fotball døgnet rundt. Han er en av ti trenere i historien som har bidratt til evolusjonen av fotballen. Han følger tradisjonene til Ajax’ Rinus Michels og Johan Cruyff, slår 71-åringen fast.

Og fortsetter:

– Guardiola sa en gang til meg at Cruyff skulle ha æren for alt. Men uten Rinus Michels ville det verken vært noen Cruyff eller Guardiola, tror italieneren.

– Full av strålende managere
Den italienske trenerlegenden har imidlertid ikke bare latt seg imponere over Pep Guardiola.

– Jeg tror at en engelsk klubb denne sesongen vil vinne Mesterligaen. Det er en svært spennende liga. Manchester City kjører på i 100 kilometer i timen for tiden, men det er vanskelig å opprettholde rytmen og hurtigheten helt frem til mai. Manchester United er også et svært spennende lag. Det samme er Liverpool, sier Sacchi, og fortsetter:

– Premier League er full av strålende managere: Mourinho, Guardiola, Klopp, Pochettino, Antonio Conte. Det Conte gjorde forrige sesong, da han tok Chelsea fra 10. plass (Chelseas plassering for to sesonger siden) til ligatittelen var bemerkelsesverdig. Helt utrolig, konkluderer han.

– Serie A er kjedelig sammenlignet med Premier League
Han er også spent på hva Mauricio Pochettino etterhvert vil utrette med Tottenham.

– Pochettino er en strålende manager. Tottenham spiller virkelig godt for tiden. Han har et ungt lag, men samtidig svært gode spillere, poengterer han.

Sacchi, som i tillegg til å ha ledet AC Milan til to serievinnercupen-troféer også har vært trener i Atletico Madrid og sportsdirektør i Real Madrid, mener italienske Serie A er kjedelig sammenlignet med Premier League.

– Jeg så nylig Chelsea-­Manchester City og det så ut som en annen idrett. Det var en ekstraordinær kamp, en av de beste jeg har sett på lenge. Helt fantastisk. I mitt neste liv ønsker jeg å være manager i England, konkluderer trenerlegenden.

Se hvordan Manchester City slo Chelsea i videovinduet øverst!