Mourinho i stort intervju: – Om jeg ikke er fornøyd lenger, så bytter jeg bare klubb

José Mourinho vil ikke avsløre hvor lenge han har planer om å være manager i Manchester United.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Liverpool – Manchester United førstkommende lørdag fra kl. 12.45

José Mourinho har ledet både Porto, Inter, Chelsea og Real Madrid til ligatittelen. Portugiseren har også vunnet Mesterligaen med både Porto og Inter.

I sin første sesong med Manchester United ledet 54-åringen rødtrøyene til topps i ligacupen og Europaligaen.

Se hele PLTVs intervju med Mourinho øverst!

Etter den fantastiske starten denne sesongen nevnes nå rødtrøyene fra Old Trafford som en av de heteste kandidatene til å stikke av med Premier League-tittelen.

– Vet ikke hvor lenge jeg blir
Samtidig har engelske medier i lang tid spekulert i at Mourinho kommer til å bli værende lenge i Manchester United. Men i et lengre intervju med PLTV vil ikke den meritterte manageren avsløre hvor lenge han har planer om å bli på Old Trafford.

– Normalt så bytter jeg klubb om jeg ikke er fornøyd lenger. Men jeg nyter fotballen, og ser ikke meg selv stoppe med det første, selv om jeg én dag må slutte som manager. Jeg er bare 54 år og ønsker å være med i spillet lenge, sier Mourinho – før han nekter å svare på hvor lenge han ønsker å bli værende i Manchester United.

– Det vet man aldri. Fotball er fotball, og av og til kan det skje ting og du forlater en klubb av ulike årsaker. Alt jeg kan si er at jeg vil være her lenge, men du vet aldri, konstaterer en kryptisk Mourinho.

Til helgen møter Manchester United erkerival Liverpool til storkamp på Anfield. Mourinho kommer imidlertid til kampen med en tropp preget av flere skader.

– Skadene er ikke et problem
Marouane Fellaini pådro seg en skade i landskamp mot Belgia og mister kampen.

I tillegg er stjerner som Romelu Lukaku, Phil Jones og Michael Carrick usikre på grunn av skadeproblemer. Fra før er det klart at midtbanestjernen Paul Pogba garantert mister kampen på grunn av en hamstringsskade. Han er først ventet tilbake i november.

Mourinho hevder at skadesituasjonen ikke gjør ham bekymret foran lørdagens TV 2 Premium-sendte gigantduell mot Liverpool.

– Det ser ikke ut som om Fellaini kan spille kampen mot Liverpool. Det er ikke et problem for meg. Skader bekymrer ikke meg. Dersom en spiller ikke kan spille, så er det en mulighet for en annen spiller. Jeg stoler på mine spillere, slår han fast.

– Liverpool er en tittelutfordrer
Liverpool har hatt en litt trøblete start på sesongen og manager Jürgen Klopp har måttet tåle mye kritikk på grunn av klubbens vaklende forsvar.

Mourinho på sin side nøler ikke et sekund med å utpeke Liverpool til en tittelkandidat denne sesongen.

– De kan vinne tittelen. Liverpool kan bli nummer én, og vi nummer to. Hvorfor ikke? Liverpool har et godt lag, og er en klubb med en fantastisk historie. Det er en klubb der det er et krav om suksess og laget har fantastiske supportere. Fansen støtter laget uansett, mener han.

Portugiseren vil imidlertid ikke være med på at helgens oppgjør kan avgjøre tittelkampen allerede.

– Nei, jeg blir ikke ekstatisk av kampen mot Liverpool. Tre poeng er det viktigste for oss. Jeg liker å spille mot Liverpool, Anfield er et fantastisk stadion, men vi forbereder oss som til en vanlig kamp. For store klubber, managere og spillere er alle kamper like viktige, konkluderer han.

– Prøver å behandle alle spillerne rettferdig
At Manchester United har åpnet sesongen fremragende overrasker ikke Mourinho.

– Vi spiller bedre enn forrige sesong. Vi har fått inn et par nye spillere og det er større forståelse i laget. Vi har hatt gode resultater, men vi har også spilt veldig bra. Med unntak av 30-35 minutter i kampen mot Southampton har vi dominert alle kampene vi har spilt, oppsummerer en fornøyd Mourinho.

En annen suksessoppskrift for Mourinho er at det for tiden er stor trivsel i laget – selv om flere store profiler må finne seg i starte kamper på benken.

– Jeg prøver å gi spillerne den behandlingen de fortjener. Jeg prøver alltid å være rettferdig. Selv om jeg nok ikke alltid er snill og rettferdig, prøver jeg å behandle dem bra. Det er det fotballspillere ønsker. Det handler om respekt mellom mennesker, mener portugiseren.

Se Liverpool – Manchester United lørdag kl. 13.30