STORSPILLER I SERIE A: Pietro Pellegri, her sammen med Inter Milans Miranda, blir spådd en stor fremtid.
STORSPILLER I SERIE A: Pietro Pellegri, her sammen med Inter Milans Miranda, blir spådd en stor fremtid. Foto: Marco Bertorello

16-åring herjer i Serie A: – Vi har den nye Messi!

Han er jaktet på av Manchester United, Juventus, Inter og AC Milan. Stjerneskuddet Pietro Pellegri (16) har allerede satt flere rekorder i Serie A.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Da Pietro Pellegri kom på banen mot Torino i desember i fjor i en alder av 15 år og 280 dager tangerte han en rekord som hadde stått i historiebøkene siden 1937.

AS Romas Amadeo Amadei var nøyaktig like gammel da han entret banen i Italias øverste divisjon for 80 år siden.

Det var imidlertid først i mai, og i den siste kampen for sesongen, at Pietro Pellegri fikk starte sin første kamp for sesongen og for alvor havnet i søkelyset i italienske sportsaviser.

Tok fokus bort fra Totti
16-åringen scoret foran et utsolgt Stadio Olimpico i det som var legenden Francesco Tottis avskjedskamp.

For igjen havnet han i historiebøkene i Serie A, denne gang som som tidenes yngste målscorer etter Amadei og Gianni Rivera.

Denne sesongen har Pietro Pellegri for alvor fått sitt gjennombrudd i Serie A. Han har spilt fire Serie A-kamper på rad for Genoa, og startet i tre av dem.

Høydepunktet hittil for angriperen er de to scoringene i 2-3-tapet mot Lazio 18. september.

For med sine to mål i én og samme kamp fikk Pietro Pellegri omsider en rekord han har helt alene. De to scoringene mot Lazio sørget for at italieneren ble den yngste spilleren noensinne som har scoret to mål i en Serie A-kamp.

Bildene gikk verden rundt
Etter scoringene løp han rett bort til pappa Marco Pellegri på trenerbenken. Pellegri senior er nemlig assistenttrener for Genoa, og har jobbet for klubben i flere tiår både i klubbens administrasjon og som trener for klubbens ungdomsakademi.

Bildene av Pietro som løp bort og omfavnet pappa Marco Pellegri gikk verden rundt, og for Genoas assistenttrener var det en drøm som gikk i oppfyllelse.

– Jeg har tidligere sagt at jeg vil dø lykkelig om jeg vil se Pietro score på Stadio Luigi Ferraris, sa faren, ifølge BBC.

Pellegri, som ble 16 år i mars i år, var selv svært emosjonell etter å ha havnet i historiebøkene.

– For meg og min var var dette en viktig kveld. Jeg oppfylte en drøm jeg har hatt siden jeg var liten gutt, sa 16-åringen til journalister etter sine to scoringer, ifølge The Telegraph.

– Min far har fulgt meg opp siden jeg var liten gutt, og har alltid vært der for meg. Helt siden jeg begynte å spille fotball har han vært på hver trening og kamp, uansett om det har vært iskaldt eller kraftig regn, fortsatte han.

Serie A-gigantene ligger paddeflate
Pietro Pellegri enorme talent har selvsagt blitt lagt merke til av Europas største klubber.

Juventus-direktør Beppe Marotta har tidligere uttalt at han forsøkte å signere Pietro allerede for to år siden, eller da «ingen ante hvem denne Genoa-spilleren var».

I sommer ble Genoa enige med Inter om en samlet overgangssum på 530 millioner kroner for Pietro Pellegri og 16-åringen Eddie Salcedo. Men overgangen strandet på grunn av økonomisk rot i Inter.

På overgangsvinduets siste dag ville AC Milan bruke en stor sum på å sikre seg Pietro Pellegri. Den overgangen strandet på grunn av uenigheter om den endelige overgangssummen.

– Vi forsøkte, men oppnådde dessverre ikke suksess, bekreftet AC Milan-sjef Marco Fassone etterpå, ifølge BBC.

Takket nei til Manchester United
Manchester Uniteds speidere har også fulgt Pietro Pellegri utvikling de siste årene og har hatt 16-åringen på blokken i lang tid.

For to år siden ble stjerneskuddet invitert til klubbens treningsanlegg Carrington sammen med sin far Marco, og var klubbens VIP-gjester under oppgjøret mot Chelsea på Old Trafford.

Men sammen med sin far tok angrepstalentet avgjørelsen om å takke nei til en potensiell overgang til Manchester United.

Årsaken skal ifølge BBC ha vært at Pellegri senior sammen med sønnen mente Genoa var det beste stedet å være for å utvikle seg videre.

At verken Federico Macheda, Pierluigi Gollini eller Davide Petrucci – som alle ankom Old Trafford som store talenter med et godt rykte – ikke lyktes i den engelske klubben skal også ha vært en medvirkende årsak.

Både Genoa, pappa Marco og Pietro selv er imidlertid fullstendig klar over at det nok vil dukke opp nye muligheter til å spille for de største klubbene i Europa i fremtiden.

– Vi har den nye Messi
Genoa-eier Enrico Preziosi har tidligere slått fast at Pietro Pellegri kan bli Italias dyreste spiller noensinne i fremtiden.

– Vi har den nye Messi, har Preziosi ved flere anledninger uttalt.

Italienske medier, deriblant Gazzetta dello Sport, mener imidlertid å ha kjennskap til at Manchester United-linken ikke er helt død.

Det store forbildet til den 1.90 meter høye angriperen er nemlig Manchester United-stjernen Zlatan Ibrahimovic.

– Jeg har alltid sett på Zlatan når det gjelder inspirasjon og måter jeg kan spille på, røpet nylig Pietro – spilleren hele det fotballgale Italia følger med argusøyne for tiden.

Pietro Pellegris rekorder:

  • Pellegri er sammen med Amedeo Amadei (begge 15 år og 280 dager) som noensinne har spilt i Serie A.
  • Pellegri er den yngste noensinne som har scoret to mål i en Serie A-kamp.
  • Angriperen er den tredje yngste målscoreren i Serie A etter Amadei og Gianni Rivera.
  • Han har spilt fire Serie A-kamper på rad og startet de tre siste for Genoa.

Kilder: BBC, The Guardian, Gazzetta dello Sport, The Telegraph