GIR SEG: Landslagssjef Stig Kristiansen søker nye utfordringer i Uno-X Hydrogen Development Team.
GIR SEG: Landslagssjef Stig Kristiansen søker nye utfordringer i Uno-X Hydrogen Development Team. Foto: Hommedal, Marit

Stig Kristiansen slutter som landslagssjef

Stig Kristiansen gir seg som sjef for det norske sykkellandslaget.

Stig Kristiansen avslutter sitt arbeidsforhold i NCF 31. oktober, og går over i en ny jobb som sportsdirektør i Uno-X Hydrogen Development Team.

Nå forklarer han valget overfor TV 2.

– Det er en kombinasjon av flere ting. Nå har jeg vært her i fem år, og man føler man har fått utrettet noe av de man ønsket å gjøre. Også er det jo det at Uno X har stått frem som en betydelig aktør i norsk sykkelsport, den største jeg kan huske i moderne tid. Det er spennende å være med på å bygge opp noe fra bunnen av. Og så er det en annen type utfordring. Man får mer tid, med en mindre gruppe og på en regelmessig måte, slik at man kan påvirke det litt mer tydelig, sier Kristiansen til TV 2.

Allerede i sommer kjente han til interessen fra Uno-X, men frem til VM i Bergen var over ville han holde fullt fokus på jobben som landslagssjef.

– Det er en beslutning jeg har tatt etter VM. Det var litt snakk om det rundt NM-tider, og det er hyggelig at folk viser interesse, men mitt fokus var voldsomt innrettet på EM, Tour de l’Avenir og VM. Jeg sa at fokus måtte være på det de neste månedene, så skal jeg jobbe mer med det i etterkant, sier Kristian til TV 2.

I en pressemelding tidligere mandag trakk han frem flere høydepunkter i løpet av sin tid som landslagssjef.

– Jeg har hatt en utrolig fin tid med mange store sportslige utfordringer i NCF, og tatt mye lærdom av å jobbe med dyktige kollegaer. Jeg ser selvfølgelig tilbake på de store sportslige høydepunktene med de gode U23-prestasjonene og årets gull og sølv til Alexander Kristoff i henholdsvis EM og VM. Det har vært verdifullt å bli kjent med noen av Norges fremste idrettsutøvere, og dette er vennskap jeg tar med meg videre, sier Kristiansen.

Generalsekretær Rune Midthaug i Norges Cykleforbund beklager at Kristiansen nå gir seg.

– Stig har gjort en utrolig god jobb hos oss gjennom de siste 5 årene. Han har vært sterkt delaktig i de gode resultatene våre landslag har opplevd de siste årene. I tillegg har han med sin spisskompetanse rundt trening vært med å løfte vår sportslige avdeling til et nytt nivå, sier Midthaug.

De norske landslagsrytterne har oppnådd gode resultater under Kristiansens tid som landslagssjef. Alexander Kristoff tok sølv under VM på hjemmebane i Bergen tidligere i høst, og noe uker tidligere ble samme mann europamester i Danmark.

I 2016 ble Kristoffer Halvorsen U23-verdensmester i Qatar, og i 2014 ble Sven Erik Bystrøm verdensmester i samme klasse. Kristoffer Skjerping tok da bronsemedaljen. Også Sondre Holst Enger har en VM-bronse fra 2013.

På kvinnesiden tok Susanne Andersen bronsemedaljen i juniorenes fellesstart under fjorårets VM i Doha.

Under VM i spanske Ponferrada i 2014 ble Kristiansen alvorlig skadd da den norske følgebilen havnet i grøfta under landeveisrittet. Landslagssjefen var gjennom en lang periode med rehabilitering etter den skremmende episoden.