Liverpool-Salah sendte Egypt til VM

Mohamed Salah scoret to ganger da Egypt slo Kongo Brazzaville og sikret seg plass i VM-sluttspillet i fotball for første gang på 28 år.

Hvor er Salah: Vill jubel da Egypt ble VM-klar. Foto: Tarek Abdel Hamid

Salahs matchvinnende scoring kom nesten fem minutter på overtid og utløste elleville jubelscener.

Egypt spilte sitt hittil siste VM-sluttspill i 1990 da mesterskapet gikk i Italia. Nå får Salah og lagkameratene en ny sjanse. Det er tredje gang Egypt kvalifiserer seg for VM.

Liverpool-spissen scoret også lagets første mål da han gjorde 1-0 etter 62 minutters spill søndag. Arnold Bouka Moutou utlignet for gjestene tre minutter før slutt.

Dermed så det ut til at egypterne måtte vente til Ghana-kampen 6. november med å ta ut billettene til Russland-VM, men hjemmelaget hadde en siste sluttspurt på lager.

Salah var sikker fra krittmerket da laget fikk tildelt straffe på overtid.

Etter kampen innrømmet Egypts landslagssjef Hector Cuper at presset på ham har vært stort.

– Jeg har måttet ta medisiner for høyt blodtrykk på grunn av stresset all kritikken mot meg har medført, sa han.

– Livet er fullt av stress, men stresset jeg har følt i kampen for å nå VM, er verre noe annet jeg har vært med på, tilføyde argentineren.