Sander Berge t.h. i duell med Steven Davis under VM-kvalifiseringskampen mellom Norge og Nord-Irland på Ullevaal stadion søndag
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Sander Berge t.h. i duell med Steven Davis under VM-kvalifiseringskampen mellom Norge og Nord-Irland på Ullevaal stadion søndag Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Spillerbørs: – Han styrer midtbanen med den største selvfølgelighet

TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen har gitt landslagsguttene karakterer etter 1-0-seieren mot Nord-Irland.

Norge-kaptein Stefan Johansen gjorde et godt forarbeid før Chris Brunt satte ballen i eget mål, men det var en annen midtbanespiller som TV 2s fotballekspert lot seg imponere mest av.

Ørjan H. Nyland: 6

Jarstein ble hvilt og derfor fikk Nyland sjansen. Selv om han hadde mer å gjøre enn det Jarstein hadde mot San Marino var det en relativt rolig kveld for vår bakerste mann. Trygg og god med beina de gangene han var involvert, og de to småfarlige returene han ga ble ryddet opp i uten at det ble farlig.

Jonas Svensson: 5

Er som alltid offensiv, men det blir for dårlig kvalitet på innleggene i kveld. God kontroll bakover. Lagerbäck føler nok at det er veldig jevnt mellom Omar og Svensson, for ingen av de to har virkelig festet grep om høyrebacken etter at Lagerbäck ble sjef.

Håvard Nordtveit: 6

Full kontroll sammen med Reginiussen. Rydder opp den ene gangen Berge slurver, og er som alltid presis med sin gode høyrefot. Lagerbäck har prøvd mye forskjellig i midtforsvaret, men det er liten tvil om at det er Reginiussen og Nordtveit som er det klart beste stopperparet vi har akkurat nå.

Tore Reginiussen: 6

Veldig solid kamp i midtforsvaret sammen med Håvard Nordtveit. Bryter foran, er tøff i duellspillet og sprer den tryggheten vi har savnet i de bakre rekker.

Birger Meling: 6

Har tatt godt vare på sjansen han fikk i disse kampene grunnet Aleesami sin skade, og ingen som har sett RBK i høst er overrasket over det. Godt forsøk med høyrebeinet (!) fra returrom etter 35 minutt, og som alltid frisk og offensiv fra sin venstreback-posisjon.

Mohamed Elyounoussi: 4

Banens beste mot San Marino, men i kveld var det ikke mye vi så til Moi. Så litt sliten ut og byttet ut med Tarik kvarteret før slutt.

Sander Berge: 7

Norges beste! Har nesten alltid god tid med ballen, og sånn ser det ofte ut for gode fotballspillere. Styrer midtbanen med den største selvfølgelighet, og blir bare mer og mer komfortabel i denne rollen på landslaget. Passerer folk, strør pasninger, løper opp folk og er sikker med ballen. Prøver seg også på et par avslutninger (og han bør og må skyte enda mer), men det blir ingen farligheter ut av det i kveld.

Markus Henriksen: 5

Har i disse to kampene vist Lagerbäck at han absolutt har noe å bidra med for dette laget, og han ser ut til å trives godt sammen med Berge. Er aller best når han får være enda mer offensiv, men i kveld fikk han ikke alt for ofte anledning til å være det. Byttet ut med Selnæs 10 minutt før slutt.

Stefan Johansen: 5

Kapteinen slår et meget smart og godt innlegg som ender opp med at Nord-Irland dunker ballen i eget nett! Blir plassert i en fri rolle ute på venstrekanten, og løser den så godt han kan. I kampene som kommer er det nok den sentrale midtbaneplassen han må kjempe om, for han er ingen kantspiller. Men det å spille seg inn ved siden av Berge blir ikke enkelt, for der er både Henriksen og Selnæs andre gode alternativer som har vist seg bra frem på denne samlingen.

Alexander Sørloth: 5

Har vært litt uheldig i disse to kampene, men jeg liker allikevel mye av det jeg ser fra kraftspissen. Han har en ekstrem fysikk som bør passe ypperlig sammen med King, og jobben han gjør før 1-0 scoringen til Norge er meget bra.

Alexander Søderlund: 6

Som alltid er det ingenting å si på innsatsen Søderlund legger ned, men han får en tøff kveld mot robuste midtstoppere. Det blir en del baller som faller ned rundt duellene han er involvert i, men da er ofte lagkameratene litt for lagnt unna. Snytt for soleklart straffespark etter 60 minutt! Dommerne kan umulig ha sett den veien hvor Søderlund regelrett ble lagt i bakken. Ble også snytt for scoring på overtid.