Får skryt i Marca: – Ødegaard vokser opp

Den spanske storavisen Marca vier en hel side i sin søndagsutgave til Martin Ødegaard og hans utvikling i Heerenveen.

Marca, som holder til i hovedstaden Madrid, er kjent for å være den avisen som er tettest på Real Madrid.

Se intervju med Ødegaard om landslagsvrakingen øverst.

Avisen har ikke alltid vært like positiv til nordmannen, men i artikkelen som har fått navnet «Ødegaard vokser opp», skryter de av 18-åringen.

– En helt spesiell venstrefot

– Oppholdet hans i Castilla var langt ifra rosenrødt og det ble en tung reise for ham, ettersom han fortsatt utviklet seg fysisk såvel som psykisk, skriver avisen.

HØSTER SKRYT: Ødegaard får mange lovord i artikkelen. FOTO: FAKSIMILE, MARCA.
HØSTER SKRYT: Ødegaard får mange lovord i artikkelen. FOTO: FAKSIMILE, MARCA.

– Men etter en beskjeden start i Nederland har Ødegaard tatt steget og satt sitt merke på sesongen. Han er nå udiskutabel i startoppstillingen og lever endelig opp til sitt potensiale.

Avisen roser også den tidligere Strømsgodset-spillerens tekniske ferdigheter.

– Han viser at han har en helt spesiell venstrefot som kan oppnå mye i Real Madrid, skriver avisen og fortsetter:

– Det må bli poengtert at Ødegaard fremdeles har til gode å prestere på det øverste nivået, men detaljene han viser i form av dribleraid fulle av kvalitet, teknikk og pasninger, bidrar til å øke forventningene i Madrid om at de fortsatt har en ekte juvel i sine hender, konkluderer Marca.

Ikke med i landslagstroppen

Ødegaards gode prestasjoner i Heerenveen har imidlertid ikke vært nok til å overbevise Lars Lagerbäck om at han er god nok for A-landslaget. I et stort intervju med TV 2 innrømmer unggutten at det skuffer ham.

– Jeg hadde vel håpet på det selv, og på noen måter forventet det. Jeg føler jeg har prestert bra over tid her, og spiller på et lag som gjør det bra i en god liga. Jeg hadde håpet at det var nok, men det var det dessverre ikke. Det var litt skuffende, men sånn er det. Man får akseptere det også, sa Ødegaard til TV 2 nylig.

Han vedgikk at han ble forbannet over vrakingen.

– Man blir alltid litt skuffet og så blir man jo irritert, men kan ikke gå og irritere seg over sånne ting. Man må ha fokus på hverdagen igjen.