Nederland-sjefen lo av tanken på at Sverige kunne vinne 8-0...

Marcus Berg scoret fire av Sveriges mål da Luxembourg ble slått 8-0 i VM-kvalifiseringen i fotball lørdag.

Med seieren over Luxembourg har svenskene sikret seg gode kort i kampen om å bli blant de to beste lagene i gruppe A. Sverige leder gruppe A, men det er før Frankrike skal i aksjon senere lørdag.

Se sammendrag fra kampen i Sportsnyhetene i videovinduet øverst!

8-0-seieren er den største seieren av Sverige i en kvalifiseringskamp, og Friends Arena satte også ny tilskuerrekord med over 50.000 mennesker på tribunen.

– Vi gjør jobben og setter våre sjanser, sier Marcus Berg til Kanal 5 ifølge Expressen.

I etterkant av resultatet har et intervju med den nederlandske landslagssjefen Dick Advocaat tatt av i sosiale medier, for trenerprofilen ble spurt om Sverige kunne snu opp-ned på målforskjellen i gruppen med en 8-0-seier.

– Sverige kommer ikke til å vinne 8-0. For et dumt spørsmål! 8-0 har jeg ingen tro på, sa Advocaat på en pressekonferanse.

Men nå må nok han også innse at Nederlands VM-sjanser er spolert etter svenskenes målfest. Nederlenderne er 14 (!) plussmål bak Sverige når det gjelder målforskjell.

Sverige innfridde til de grader favorittstempelet laget hadde mot Luxembourg i Stockholm. Da dommeren pekte på straffemerket etter åtte minutters spill holdt over 50.000 svensker pusten. Stillheten gikk over til full jubel da Andreas Granqvist satte ballen sikkert i mål.

Alt handlet om de blågule i den første omgangen. Luxembourg prøvde seg ved et par anledninger, men det ble aldri skummelt foran Robin Olsen i Sveriges mål.

Marcus Berg satte inn både 2-0 og 3-0 økte sjansene for å høre «Du gamla du fria» i Russland neste år. Berg ble spilt fri av Ola Toivonen ved begge målene, og var også spilleren som ble lagt i bakken da straffen ble tildelt.

Ikke ferdigscoret

Også etter pause handlet det meste om Sverige, men Luxembourg var farligere i annen omgang og kom til to store muligheter i løpet av de fem første minuttene i annen omgang.

Men verken Marcus Berg eller Sverige var ikke ferdigscoret. Berg gjorde sitt tredje mål for kvelden ni minutter etter pause, mens tidligere Rosenborg-spiller Mikael Lustig headet inn 5-0 en halv time før slutt.

Etter 65 minutter fikk Sverige straffe nummer to for kvelden etter en hands i feltet. Granqvist gjorde som i første omgang og satte ballen kontant i mål.

Etter 71 minutter måtte Luxembourg-keeper Jonathan Joubert hente ballen ut av nettet for sjuende gang. Da hadde Marcus Berg satt inn sitt fjerde for kvelden, og ble den første firemålscorer for det svenske landslaget siden Zlatan gjorde det samme mot England i november 2012.

Men Sverige var ikke helt ferdige. Målshowet ble avsluttet med en nydelig scoring signert Ola Toivonen knappe kvarteret før full tid. Et langt innlegg fra høyre ble kronet med en vakker volley i krysset. Da sto det 8-0 til Sverige.

Målforskjell avgjørende

Sverige har nå 19 poeng med én kamp mer spilt enn Frankrike og Nederland, som også kniver om en plass blant de to beste.

Og nettopp målforskjellen kan bli avgjørende når Nederland tar imot Sverige til den siste gruppespillkampen. Sverige kan ta seg til VM selv med tap, men kun dersom de ikke taper med for mange mål.

Sverige kan samtidig også bli gruppevinner dersom Frankrike avgir poeng i sin kamp borte mot Bulgaria lørdag. Skjer det, blir de blågule gruppevinnere med seier i siste kamp.

Før Nederland skal i aksjon lørdag hadde Sverige 19 plussmål, mens Nederland hadde fem. Oppgaven virker både lang og tung for Nederland. I Sverige er nok stemningen langt mer lystig.

(©NTB/TV 2)