Klopp sparker fysioterapeut

Liverpool-manageren gjør flere endringer i klubbens støtteapparat.

Det er bare 15 måneder siden Andy Renshaw kom inn som sjefsfysioterapeut i Liverpool som erstatter for Chris Morgan, som hadde hatt jobben i ti år. The Telegraph skriver nå at også Renshaw har fått sparken av manager Jürgen Klopp.

Se hvordan Liverpool spilte 1-1 borte mot Newcastle i videovinduet øverst.

Tyskeren har måttet tåle kritikk for sin krevende spillestil og treningsregime, og den nederlandske fysiske treneren Raymond Verheijen har gjentatte ganger går til angrep på Klopps metoder, som han mener fører til skader på spillerne.

Klopp har siden han tok over klubben hentet inn flere nye personer i støtteapparatet han arvet av Brendan Rodgers, og den tidligere Dortmund-treneren har kvittet seg med en rekke personer. I tillegg til de to nevnte fysioterapeutene, fikk fysisk trener Ryland Morgans fyken av Klopp.

Andreas Kornmeyer ble i fjor sommer hentet fra Bayern München for å erstatte Morgans som fysisk trener. På samme tid ble også fysioterapeuten Christopher Rohrbeck ansatt. Han kom fra Klopps gamleklubb Maiz. Klopp skal ønske å hente flere viktige støttespillere fra tysk fotball og Bundesliga på veien mot toppen.

Avskjeden med Renshaw skal komme meget overraskende, for det er få dager siden han gjorde et intervju med supportersiden «Rousing The Kop», hvor en mulig Liverpool-exit ikke ble nevnt. Han skal også ha spøkt med skader og hans rolle i å redusere tilbakefall, skriver The Telegraph.

SLUTT: Andy Renshaw hjelper Sadio Mané etter skaden vingen pådro seg mot Everton forrige sesong. Nå er Liverpool-karrieren over for Renshaw, som kom fra klubbens akademi til stillingen rundt førstelaget.
SLUTT: Andy Renshaw hjelper Sadio Mané etter skaden vingen pådro seg mot Everton forrige sesong. Nå er Liverpool-karrieren over for Renshaw, som kom fra klubbens akademi til stillingen rundt førstelaget. Foto: Paul Ellis

Klopp har tidligere snakket varmt om betydningen til støtteapparatet.

– Uten dem er jeg ingenting. Jeg tror den største styrken til sterke personer er å omringe seg med personer rundt deg som er sterkere på enkelte områder enn deg selv. Jeg har ingen problemer med at de er det, og det gjør at de er veldig viktige for meg. Uten dem, kunne jeg ikke gjøre denne jobben mer. Det er slik det er, sa han i et intervju med klubbens hjemmeside i begynnelsen av august.

Liverpool har ikke fått en god start på sesongen, og ligger på sjuendeplass, sju poeng bak serieleder Manchester City. Merseyside-klubben er også ute av Ligacupen og står med kun to poeng etter like mange kamper i Mesterligaen.