Overfalt bakfra i Frisk Asker-seier: – Ganske stygge saker

Serieleder Frisk Asker økte luken ned til Stavanger Oilers.

Frisk Asker - Stavanger Oilers 1-1 (Frisk Asker vant etter straffeslag)

Se masseslagsmålet i videovinduet øverst!

Mens Frisk Asker har startet sesongen forrykende, har Stavanger Oilers vært en stor skuffelse, men det ble jevnt da lagene møttes i Askerhallen lørdag ettermiddag.

Frisk Asker tok ledelsen i midtperioden ved Cato Cocozza, men i tredje periode utlignet Tony Romano for gjestene. Kampen gikk helt til straffeslag, der Josh Soares bommet på det avgjørende straffeslaget og sørget for at Frisk Asker fikk med seg to poeng, mens Stavanger møtte nøye seg med ett.

Frisk Asker fortsatt ligger på tabelltopp, 13 poeng foran femteplasserte Stavanger Oilers.

Tok fyr på isen
Situasjonen mange kommer til å snakke om etter kampen er imidlertid utvisningen av Spencer Humphries, som gikk løs på en knestående Anders «Basse» Bastiansen på Frisk Asker midtveis i den første perioden. Det førte til masseslagsmål på isen.

– Han blir overfalt bakfra, og det er fire solide slag mens man ligger i fosterstilling. Det går en kule varmt det. Det blir spennende å se hva forbundet kommer opp med der. Det er ganske stygge saker når en spiller ligger på isen, kommenterte TV 2s Marius Gundersrud.

Spencer Humphries tar ikke selvkritikk etter hendelsen.

– Hockey er en følelsesladet sport, og det var et stygt slag fra ham mot hodet mitt. Dommeren dømte ikke, så da sto jeg opp for meg selv. Å få fem minutter er en dårlig dommeravgjørelse, men jeg bare spiller. Du ser på videoen at han er på meg først, sier han til TV 2.

Humphries mener det vil være en dårlig avgjørelse å utestenge ham.

– Jeg tror dere har sett det bedre enn meg, for jeg hadde ryggen til og bare forsvarte meg. Jeg har ikke sett video av det, sier Anders Bastiansen til TV 2.

Frisk Asker-profilen mener imidlertid at det var Humphries som startet alt.

Cocozza med nytt mål
Det sto 0-0 etter en fysisk og jevn første periode, og det jevne spillet fortsatte i andre perioden. Frisk Asker hadde et lite overtak på egen is, og med drøyt fem minutter igjen av perioden kom ledermålet ved Cato Cocozza.

– Det er en herlig posisjonering av Cocozza, og det er godt sett av Max Krogdahl. Han skyter for styring og returen sitter for spåmannen Cato Cocozza, som er farlig om dagen, kommenterte Marius Gundersrud.

I tredje periode jaktet Stavanger Oilers utligning, og 1-1-målet kom med drøyt åtte minutter igjen å spille. Tony Romano fant åpningen og fyrte løs.

– Tommy Romano prikker den opp der det er plass, sa Gundersrud.

Stavanger Oilers fortsatte å presse vertene, men kampen gikk til spilleforlengning. Frisk Asker var nærmest seieren, men kampen måtte avgjøres på straffeslag. Der bommet Josh Soares på det avgjørende forsøket, og rogalendingene måtte reise hjem med bare ett poeng.

– Jeg er fornøyd med at vi vinner kampen. Jeg synes vi gjør en god førsteperiode og til tider bra i andre også, men så blir litt defensive, og da er Stavanger et godt lag, sier Frisk Askers Anders Bastiansen.

Sparta vant for øvrig Østfold-derbyet mot Stjernen 3-0 etter mål av Christopher Henriksen, Kalle Ekelund og Greg Wolfe.