Luka Modric fortviler etter 1-1 mot Finland.
Luka Modric fortviler etter 1-1 mot Finland. Foto: Antonio Bronic

Kroatia med sjokkterapi for å redde VM-håpet

Kroatia sparket treneren tre dager før skjebnekampen mot Ukrainia.

Kroatias VM-håp er i krise før den avgjørende kampen borte mot Ukraina mandag.

Fredag kveld røk seieren mot Finland da finnene reddet 1-1 på overtid. Resultatet førte til at trener Ante Cacic fikk sparken.

Siden Island vant mot Tyrkia, betyr det at islendingene leder gruppen med 19 poeng mot Kroatias og Ukrainas 17 poeng.

I siste kamp spiller Island hjemme mot Kosovo, som kun har tatt ett poeng i kvaliken. Kroatia må holde Ukraina – som de har bedre målforskjell enn – bak seg for å klare playoff, mens de må vinne og få hjelp av Kosovo for å kvalifisere seg direkte.

– Ukrainia er favoritter mandag kveld fordi de spiller hjemme. Vi scorer ikke mål, og det er problemet for trenerne og spillerne. Dette var sjokkterapi, og vi håper vi vil ha flaks i Ukraina og sikre en playoffplass, sier Davor Suker, sjef for Det kroatiske fotballforbundet, ifølge Goal.com.

Zlatko Dalic skal lede laget mot Ukraina. Hans eneste hjelpetrener på benken blir keepertrener Marijan Mrmic. Trenerduoen Josip Simunic og Ante Mise forlot landslagsskuten med Ante Cacic.

Dalic har trent det emiratiske laget Al Ain og saudiarabiske Al-Hilal. Mellom 2006 og 2011 trente han U21-laget til Kroatia.

Etter 1-1-kampen mot Finland nekter Real Madrid-stjernen Luka Modric å gi sin støtte til Cacic. Han beskrev situasjonen som en katastrofe.

– Vi har snakket med spillerne. De er profesjonelle og vet at trenere lever av resultater, sier Suker.

Den tidligere storscoreren henter håp fra kvaliksituasjonen før VM i 1998, der Kroatia ble nummer tre.

– Da var vi i en lignende situasjon.