– Det har jeg ikke tenkt på!

Nord-Irland kan trenge seier mot Norge for å få play-off. Det var nytt for Lars Lagerbäck.

Se hele pressekonferansen over!

Søndag avsluttes VM-kvalifiseringen med kampen mot Nord-Irland på Ullevaal.

Oppgjøret er i realiteten ubetydelig for Norge, men for Nord-Irland kan det fort vise seg å bli avgjørende i kampen om VM-billett.

Michael O'Neills menn har allerede sikret seg andreplassen i gruppen bak suverene Tyskland, men det er bare de åtte beste toerne som går til play-off.

Skulle resultatene i de andre gruppene gå imot nordirene lørdag kveld, vil de være avhengige av et godt resultat mot Norge.

Det var tydeligvis Lars Lagerbäck ikke kjent med. For da en nordirsk reporter spurte ham om han trodde nordirene var nervøse, ble han paff.

– Er ikke Nord-Irland klare for play-off?

– Nei. De kan fremdeles bli dårligste toer.

– Å. Det har jeg ikke tenkt på! innrømmer Lagerbäck.

Svensken hentet seg imidlertid fort inn igjen.

– Det kan skje når man spiller avgjørende kamper. Jeg kjenner ikke det nordirske laget personlig, men når man ser på det laget så virker de veldig erfarne og mentalt sterke, så jeg tror ikke det vil påvirke dem noe særlig.

– Men jeg kan håpe på det!

Gjensyn med Nord-Irland

Kampen mot Nord-Irland på Windsor Park i mars var Lagerbäcks debut som norsk landslagstrener. Det endte med 2-0-tap og det kunne fort blitt enda verre. Norge slapp inn etter kun to minutter og ga svensken den verst tenkelige starten på Norge-karrieren.

– Hva for gjennom hodet ditt da?

– Det samme skjedde faktisk i min første kamp for Sverige også. Da scoret Alan Shearer etter 80 sekunder, svarte Lagerbäck på spørsmål fra TV 2.

– Hva tenker du før returoppgjøret?

– Dette her blir en interessant test for oss. Vi møter et veldig bra lag. De er velorganiserte og har jobbet sammen i fire-fem år. Nå får vi se hvordan vi klarer oss når vi møter den type lag. Det blir en bra test for oss.

Skadeproblemer
Søndagens kamp blir uten Joshua King som allerede har reist tilbake igjen til Bournemouth på grunn av en lårskade.

Samtidig sliter kaptein Stefan Johansen fremdeles med en vond lyske. Men på lørdagens pressekonferanse sa Lagerbäck at kapteinen skal være «hundre prosent disponibel.»

Jo Inge Berget skulle egentlig starte mot San Marino torsdag, men måtte kaste inn håndkleet under oppvarmingen på grunn av en trøblete rygg. Han trente ikke med laget lørdag.

Sistemann på skadelisten kan være Norges sisteskanse Rune Almenning Jarstein. Hertha Berlin-keeperen deltok heller ikke på lørdagens fellestrening.

– Det er ingen store problemer. Rune var sliten og bestemte sammen med legene å bli igjen på hotellet og trene alternativt. Det bør ikke være noe problemer med tanke på morgendagens kamp.

– Jo Inge har fått litt hvile på grunn av ryggen. Det er fortsatt litt usikkert vedrørende hans situasjon. Generelt sett er jeg veldig skeptisk til å starte med spillere som ikke trener siste trening, sier Lagerbäck.