Frister Premier League-talenter med VM-spill

England kan miste flere av sine største talenter til det nigerianske landslaget.

Det engelske fotballforbundet (FA) frykter flere av landets mest talentfulle spillere skal bytte landslag, skriver The Telegraph.

Nigeria er svært nær ved å sikre seg plass i neste års VM-sluttspill i Russland, og de kan dermed tilby en plass i VM-troppen til noen av de mest lovende spillerne på engelske ungdomslandslag.

Det inkluderer blant andre Chelseas Tammy Abraham, Liverpool-duoen Dominic Solanke og Sheyi Ojo, Josh Onomah fra Tottenham og Everton-spiller Ademola Lookman, som alle er toneangivende på sine ungdomslandslag, men som har nigeriansk bakgrunn og dermed også kan representere Nigeria.

Se Abrahams første Premier League-mål i videovinduet øverst!

Så fort en spiller har spilt en obligatorisk kamp for et seniorlandslaget, er han låst til å spille for det landet resten av karrieren.

– Nigeria prøver å få tak i så mange spillere de klarer, og du kan ikke dømme dem for det, for det er snakk om gode spillere, sier den engelske U21-landslagssjefen Aidy Boothroyd ifølge The Telegraph.

Da det engelske U21-landslaget vant 3-1 over Skottland fredag kveld, var det med den Nigeria-aktuelle trioen Josh Onomah, Tammy Abraham og Dominic Solanke på scoringslisten. Chris Cadden reduserte for øvrig for skottene.

Nigeria har allerede vært i kontakt med Abraham og Ojo, som denne sesongen er utlånt til henholdsvis Swansea og Fulham. Abraham skal være innstilt på å satse på en karriere for England, men Ojo ikke har bestemt seg. Nigeria har også forsøkt å snappe Lookman, men han har takket nei.

Arsenal-spiller Alex Iwobi har allerede bundet seg til å spille for Nigeria. Den tidligere Newcastle-helten Shola Ameobi og nåværende Chelsea-spiller Victor Moses er tidligere engelske ungdomslandslagsspillere som har byttet til Nigeria.

Nigeria kan sikre seg VM-plassen om de slår Zambia lørdag.