Island styrer mot gruppeseier etter ny sensasjonell seier

Island slutter ikke å sjokkere, og fikk hjelp av sine nordiske naboer i Finland. Nå skal mye gå galt om det ikke blir VM på islendingene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tyrkia - Island 0-3

Se de islandske scoringene i Sportsnyhetene videovinduet øverst!

Det islandske landslaget tok seg til en meget imponerende og overraskende kvartfinale i fjorårets EM-sluttspill under Lars Lagerbäcks ledelse, men etterfølgeren Heimir Hallgrímsson har fortsatt den islandske suksessen i Europa.

Island med sine drøyt 300.000 innbyggere tok en smått sensasjonell 3-0-seier borte mot Tyrkia – med 75 millioner innbyggere, som før siste kvalikkamp er uten sjanse til å kvalifisere seg til VM i Russland.

Island tok over førsteplassen i gruppen etter at Kroatia klarte bare 1-1 hjemme mot Finland. Island er nå to poeng foran Kroatia før den siste kampen hjemme mot Kosovo mandag.

Kroatia avslutter borte mot Ukraina, som fortsatt har heng på andreplassen som trolig gir omspill over to kamper.

Island tok ledelsen etter drøy en halvtimes spill. Jon Dadi Bödvarsson dro seg ned mot dødlinjen og slo et perfekt innlegg til Jóhann Berg Gudmundsson på bakerste stolpe. Burnley-spilleren styrte inn 1-0.

Mål nummer to kom sju minutter senere, og nok en gang var det Bödvarsson som serverte. Den tidligere Viking-angriperen holdt unna tre tyrkiske forsvarsspillere og serverte til en annen forhenværende Viking-spiller. Med en strålende avslutning opp i nettaket doblet Birkir Bjarnason.

Island ledet fortjent 2-0 til pause, og den islandske dominansen i starten av andre omgang. Fem minutter inn i den andre omgangen slo Gudmundsson et hjørnespark til Aron Gunnarsson på bakre stolpe. Han headet mot mål, der Kári Árnason sto på streken og satte inn 3-0 for Island.

Tyrkia presset Island mot slutten av oppgjøret, men målvakt Hannes Thor Halldorsson og det islandske forsvaret holdt unna og trygget inn 3-0.