Frispark-Elyounoussi har studert Chelsea-stjerne

Mohamed Elyounoussi prøver å kopiere David Luiz. Nå vil Basel-vingen vil frem i frisparkkøen på landslaget og i klubblaget.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mohamed Elyounoussi scoret tre mål i Norges 8-0-seier over San Marino torsdag, og sarpingen er den første norske landslagsspilleren med hat-trick siden Steffen Iversen leverte tre scoringer i 4-1-seieren over Malta i november 2007.

– Det er mange av gutta som har vist meg tre fingre i dag, men nå er den kampen over og det er ny kamp på søndag, sier Moi til TV 2 på pressemøtet i Oslo fredag.

Se målene til Elyounoussi og Norge i Sportsnyhetene i videovinduet øverst!

To av scoringene kom på frispark, det første ble vurdert som «fantastisk» av TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

– Uansett hvem som hadde stått i mål eller i muren, hadde det frisparket endt i mål, mente Mathisen.

Elyounoussi fortalte etter kampen at det ikke var planlagt at han skulle ta frispark mot San Marino, men 23-åringen har finpusset frisparkfoten ved hjelp av å studere Chelseas midtstopper David Luiz' teknikk.

– Det har blitt en del trening, spesielt på den teknikken jeg kjørte i går. Det er litt David Luiz-teknikk. Jeg har kjørt den mye på trening, men jeg har ikke fått prøvd meg ordentlig i kampen, sier Mohamed Elyounoussi.

David Luiz har blitt kjent for sin frisparkteknikk, der han skyter med en blanding av vrist og innsiden av foten. Treffet skal gjøre at ballen får en plutselig dupp som kommer overraskende for motstanderens målvakt.

– Siden du ikke får nok kraft bare ved å bruke innsiden, så blir det en blanding av vrist og innsiden. Det er noe jeg skal fortsette å terpe, og så håper jeg å komme tilbake til Basel for å ta frispark der også, sier han med et smil, og fortsetter:

– Det startet med å prøve selv, men jeg må innrømme at det var flere forsøk som fløy langt over mål. Sånn startet det, men man øver inn teknikken og prøver å arbeide seg frem til en teknikk som fungerer for seg selv. I går satt den fint, og jeg skal jobbe med at den skal sitte fremover.

Kantspilleren regner med at hans sveitsiske klubb fikk med seg frisparkene.

– De har også sett meg øve på trening, så de vet at jeg kan, sier han.

Landslagssjef Lars Lagerbäck var overrasket over frisparkene han fikk se.

– Gjør han det til en vane, så kan vi kalle det X-faktor. Jeg har ikke sett ham så ofte i klubblaget, men han var ikke den første på listen over de som skulle ta frispark med høyrefoten. Det var overraskende, men det er bra når spillere tar initiativ på egen hånd, sa Lagerbäck på pressekonferansen fredag.

Landslagssjefen spøkte etter kampen med at Moi nå kunne vente seg en straff for å ha «rappet til seg» frisparkene fra midtstopper Håvard Nordtveit.

– Det var ikke noe jeg rappet til meg, men en liten forespørsel og jeg fikk lov. Jeg er godt oppdratt og spør alltid pent, men det er ingen tvil om at jeg vil være lengre fremme i køen, sier den tidligere Sarpsborg- og Molde-vingen.