«Grisestygg albue» kan bli straffet

Denne stygge albuen fra Frisk Askers Mario Lamoureux skal vurderes av NIHFs Disiplinærutvalg.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se situasjonen i videovinduet over.

Gårsdagens albuetakling fra Frisk Askers Mario Lamoureux på Stjernens Jesper Nipe, havner i Norges Ishockeyforbunds (NIHF) disiplinærutvalg (DISU).

På TV 2s sending ble allbuen beskrevet som «grisestygg» av TV 2s ekspertkommentator Erik Follestad.

Etter en vurdering i «Players Safety» (PSF) som består av sportssjef i NIHF Petter Salsten, dommersjef i NIHF Geir Thomas Olsen og daglig leder i Norsk Topphockey Håkan Södergren, er det bestemt at saken sendes videre til disiplinærutvalget.

– Vi fikk inn den og har vurdert den i dag tidlig. Vi har bestemt at den skal sendes til disiplinærutvalget, sier sportssjef Petter Salsten til TV 2.

– Det som skjer nå er at Frisk og Stjernen er tilskrevet og informert om at dette sendes til DISU. De vil da be om en uttalelse fra begge partner i løpet av 24 timer.

Ettersom Lamoureux ikke fikk matchstraff er amerikaneren spilleklar for Frisk til morgendagens TV 2 Sportskanalen-sendte oppgjør mot Stavanger Oilers, forteller Salsten.

– Inntil et eventuelt vedtak kommer er han spilleberettiget for Frisk Asker. Og i med at spilleren ikke fikk matchstraff, kan også et eventuelt vedtak ankes. Så dette er neppe endelig klart før neste uke, avslutter Salsten.