RESTITUSJON: De brasilianske spillerne benyttet oksygenmasker etter kampen mot Bolivia
RESTITUSJON: De brasilianske spillerne benyttet oksygenmasker etter kampen mot Bolivia Foto: CBF/Twitter.

Neymar raser etter å ha spilt i 3637 meters høyde

Brasil klarte bare 0-0 borte mot Bolivia i La Paz. Neymar kaller forholdene «umenneskelige».

Brasil har feid over all motstand i Sør-Amerika og er allerede klare for VM i Russland.

Men borte mot Bolivia ble det bare 0-0. Dermed opprettholdes Brasils forferdelige statistikk i Bolivias hovedstad. De har nemlig ikke vunnet i La Paz på 32 år.

Grunnen er beliggenheten til nasjonalarenaen: Estadio Hernando Siles ligger på hele 3637 meters høyde og kampene spilles derfor i svært tynn luft.

Etter kampen la Det brasilianske fotballforbundet ut et bilde av flere Brasil-spillere med oksygenmasker foran ansiktet.

Neymar har også lagt ut et lignende bilde på Instagram. Her sier han klart ifra om hva han synes om spilleforholdene i La Paz:

– Det er umenneskelig å spille fotball under sånne forhold. Banen, høyden, ballen – alt er dårlig, skriver Paris Saint-Germain-stjernen som hadde flere sjanser til å avgjøre kampen.

I 2007 vedtok FIFA nye regler som sa at ingen VM-kvalifiseringskamper kunne bli spilt over 2500 meter. Forbudet ble imidlertid opphevet allerede i 2008.

Brasil er langt ifra det eneste laget som sliter i La Paz. Argentina tapte 0-2 da de var i Bolivia sist, og deres forrige seier her kom i 2005. Lionel Messi og co er nå i store vanskeligheter og står i fare for å måtte bli hjemme under VM i Russland.