Skadet King mister trolig kampen mot Nord-Irland

Joshua King har slitt med låret den siste tiden, og tviler på at han er med mot Nord-Irland på søndag.

Joshua King måtte forlate banen med en skade et stykke ut i andre omgang i 8-0-seieren over San Marino. Bournemouth-spissen holdt seg til baksiden av låret etter en løpsduell og påfølgende hodeduell.

– Jeg vet ikke ennå. Vi får ta en undersøkelse på hotellet, men jeg tar ingen sjanser. Jeg har en lang sesong foran meg. Nord-Irland-kampen er viktig, men vi kommer ikke til VM, så jeg tar ingen sjanser, sier King til TV 2.

Se sammendrag fra storseieren i Sportsnyhetene i videovinduet øverst!

Tomålsscoreren, som nettet 16 scoringer i Premier League forrige sesong, tviler på at han spiller søndagens avsluttende VM-kvalifiseringskamp mot Nord-Irland.

– Ja, jeg tror den ryker. Jeg skal ha en undersøkelse av låret, men med tanke på historikken min er det ikke stor sjanse for at jeg spiller. Jeg håper å være tilbake fortest mulig, sier han.

TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen tror landslagssjef Lars Lagerbäck kan komme til å mønstre et nytt spisspar fra start søndag kveld.

– Det er dårlige nyheter for Norge at Joshua King er ute, men jeg kan forstå King godt. Han trenger ikke å spille en betydningsløs kamp for å risikere å miste flere kamper for de som betaler lønnen hans. Da står vi igjen med tre spisser mot Nord-Irland, Alexander Søderlund, Alexander Sørloth og Tarik Elyounoussi, og det kan godt være vi får se et nytt spisspar mot Nord-Irland, for Sørloth brant den ene store sjansen etter den andre i dag, sier han.

King innrømmer at han har kjent det lugge i baksiden av låret den siste tiden.

– Jeg har slitt med det de siste ukene. Det har vært tett i Premier League, og jeg merket det etter 66 minutter i dag. Nå var det litt verre enn det jeg har merket tidligere, og da måtte jeg gå av, sier Romsås-gutten.

– Var det verdt det i en kamp mot San Marino?

– Jeg har følt meg bra hele uken, men det blir mer løping i kampene. Jeg blir bedt om å spille for laget og landet mitt, så da prøver jeg å gi hundre prosent, men når det ikke går, må jeg gi en ærlig beskjed om det, sier Joshua King.

King scoret Norges andre og tredje mål ble scoret av 25-åring.

– Jeg er fornøyd, men jeg mener både jeg og Moi burde hatt hat-trick. Alt i alt var det en okay prestasjon, men jeg synes det burde vært tosifret, sier han.

– Jeg vil alltid ha mer. Hadde vi vunnet 10-0, så ville jeg hatt 12-0. Det var surt å sitte på benken med skade, men det var like surt at jeg ikke scoret på sjansene jeg burde. Sånn er fotball, man kan ikke alltid score når man vil, fortsetter han.

– Hva burde resultatet blitt?

– Jeg burde hatt to mål til, så 11-0, svarer King.