Markus Henriksen imponerte mot mot San Marino.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Markus Henriksen imponerte mot mot San Marino. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: Ruud, Vidar

Spillerbørs: Han var involvert i alle målene før pause

TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen har gitt landslagsgutta karakter etter seieren over San Marino.

8-0-seieren var den største borteseieren til Norge noensinne. Det gir naturlig nok gode børskarakterer.

Moi Elyounoussi ble Norges beste med sitt hat trick, mens Markus Henriksen får ros etter at han herjet - spesielt før pause - da han var involvert i alle målene.

Rune Almenning Jarstein: 5

Har absolutt ingenting å gjøre annet enn å vise at han er trygg og god med beina de gangene han er involvert. Er såpass god med beina at jeg tror han ville vært San Marino sin beste utespiller i kveldens kamp om han hadde fått sjansen for motstanderlaget.

Jonas Svensson: 5

Som alltid offensiv og løpsvillig på sin høyreback, men litt mindre involvert i dagens kamp enn jeg trodde han skulle være. Det blir spennende å se hvem Lagerbäck velger av Svensson og Omar på søndag mot Nord-Irland, for der er det jevnt!

Håvard Nordtveit: 6

Kveldens kaptein er viktig i det oppbyggende spillet med sin presise høyrefot og burde hatt en målgivende pasning på det presise frisparket han slår etter 57 minutt, som Valsvik nesten scorer på. Han og resten av forsvaret blir ikke utfordret på noe som helst vis, så dette var en komfortabel dag på jobben for Hoffenheim-spilleren. Spennende å se hvem han får som makker mot Nord-Irland på søndag! Kommer Reginiussen inn, eller vil Lagerbäck fortsette med Valsvik grunnet hans fysikk og dødballkraft?

Gustav Valsvik: 5

Var den minst dårlige stopperen mot Tyskland i sist kamp, og når i tillegg Reginiussen ikke skulle spille begge disse kampene denne uka fikk Valsvik sjansen i dag. Blir en veldig rolig og enkel dag på jobben, og gjør ting enkelt og greit de gangene han må det. Nære scoring på dødball.

Birger Meling: 6

Spiller mer ving enn back i kveldens kamp, og det er selvfølgelig noe rogalendingen trives godt med. Slår et par veldig gode innlegg og det er lett å se at han er i bra form om dagen! Bør få fornyet tillit mot Nord-Irland på søndag, eller vil Lagerbäck sette inn Skjelvik for å få mer fysikk og dødballkraft?

Mohamed Elyounoussi: 8, Norges beste

Steffen Iversen scoret tre mål for Norge mot Malta i 2007, og siden har vel ingen andre norske spillere scoret tre mål i en landskamp? Perfekt innlegg til Sørloth som selvfølgelig burde endt opp i scoring, men Sørloth satte den utenfor. 4-0 målet hans er rett og slett vakkert! Det er perfekt teknisk utført og uansett hvem vi hadde møtt hadde nok det frisparket endt opp i mål. 5-0 scorer han også på frispark, men denne gangen er det en elendig oppstilt mur som gjør at Moi får en relativt enkel oppgave. Han får en enda enklere oppgave når han får 10 kvadratmeter for seg selv på bakerste stolte og enkelt kan heade inn 7-0 på Selnæs sitt presise hjørnespark. Norges beste!

Markus Henriksen: 7

Da Per Mathias Høgmo var landslagssjef ble han i flere kamper brukt feil, men i dag fikk han prøve seg i den posisjonen han er best i. Sander Berge var den dypeste av de to på den sentrale midtbanen, mens Henriksen fikk frie tøyler offensivt. Scorer etter 8 minutt på et skudd som går via en San Marino-forsvarer. Skaffer også Norge straffespark etter 13 minutt og så har han målgivende til King på 3-0. Det er også han som skaffer frisparket som Moi scorer på! Henriksen er altså involvert i alle målene i 1.omgang, og dette var en god søknad om mer spilletid i kampene som kommer selv om vi møtte et utrolig svakt San Marino i kveld.

Sander Berge: 6

I likhet med backrekka til Norge var dette en veldig rolig dag på jobben for vår midtbanedirigent. Fokusert og opptatt å holde høyt balltempo de gangene han er involvert, og slår et par meget fine pasninger på ett touch. Byttet ut i pausen.

Martin Linnes: 4

Jo Inge Berget måtte gi seg like før kampstart med ryggproblemer og derfor startet Linnes kampen. Så ukomfortabel ut på venstrekanten og det ble ofte upresist de gangene han var involvert, men 8-0 scoringen var pen!

Joshua King: 7

Sikker fra straffemerket når han setter inn 2-0, og like sikker når han setter inn 3-0 fra kort hold like etter. Bevegelig og god den timen han spiller. Måtte gå av med noe som kunne se ut som en skade, men la oss håpe det ikke er alvorlig og at han er klar for ny kamp på søndag.

Alexander Sørloth: 3

Helt utrolig at han ikke scorer etter 4 minutt på innlegget fra Moi. Helt alene på bakerste stolpe men treffer rett og slett ikke ballen. Ny stor sjanse etter 66 minutt, men også denne gangen ble det bare nesten. Og så blir han spilt alene med keeper av Søderlund mot slutten av kampen, men San Marino`s keeper redder mesterlig. Har vært meget god for Midtjylland den siste tiden og jeg skjønner godt at Lagerbäck har troen på han, men i dag var det ingenting som stemte for kraftspissen foran mål.

Ole Selnæs: 7

Byttet inn for Berge i pausen. Får mye tid og rom på den sentrale midtbanen, og får vist frem sin presise venstrefot flere ganger. Hamrer inn 6-0 på vakkert vis, har målgivende til Moi på 7-0 og slår i tillegg til dette flere andre gode dødballer. Godt levert!

Tarik Elyounoussi

Ikke vurdert

Alexander Søderlund: 6

En kamprusten Søderlund får spille siste halvtimen og kommer til en stor sjanse når han dribler seg fri i feltet, men avslutningen blir litt for svak. Kunne hatt både en og to målgivende til sin spissmakker Sørloth, men det var altså ikke Sørloth sin kveld i San Marino. Får en målgivende helt på tampen når han legger til rette for Linnes. Det blir interessant å se hvem som blir King sin makker på søndag, for nå tror jeg Lagerbäck er litt i tvil rundt hvem han skal velge.