GOD DIETT: Harry Kane er svært bevisst på å spise riktig.
GOD DIETT: Harry Kane er svært bevisst på å spise riktig. Foto: Matthew Childs

Kane ansatte kokk og la om kostholdet – nå pøser han inn mål

Harry Kane overlater ingenting til tilfeldighetene i jakten på Alan Shearers scoringsrekord.

Etter en august uten scoringer løsnet det ordentlig i september for Harry Kane. Hele 13 scoringer ble fasiten etter endt måned, hvorav seks av dem i Premier League.

Dermed har spissen nå scoret 84 ganger i Premier League. Det er likevel fremdeles et stykke opp til Alan Shearers scoringsrekord i Premier League på 260 scoringer.

Personlig kokk

Før torsdagens VM-kvalifiseringskamp mot Slovenia på Wembley har Tottenham-spissen blitt utnevnt til kaptein. På pressekonferansen før kampen avslørte 23-åringen at han har lagt om dietten i jakten på flere scoringer.

– Jeg har endret mye utenfor banen det siste året når det kommer til ernæringsdelen. Det gikk på en måte opp for meg at en fotballkarriere er kort. Det går fort og man må benytte seg av hver eneste dag, sier Kane ifølge Telegraph.

EM 2016 var en stor skuffelse for både England og Kane personlig. Spurs-spilleren virket sliten under mesterskapet etter en lang sesong i Premier League og måtte dra hjem igjen uten nettkjenning.

Superspissen forteller at han nå har gått til det skrittet å ansette en personlig kokk. Med det håper han å være i toppslag før neste års VM i Russland.

– Jeg har en kokk hjemme nå for å spise riktig mat, hjelpe meg å restituere. Du kan ikke trene så hardt som du ønsker når du spiller så mange kamper, så du må finne små gevinster overalt, som med mat. Det vil hjelpe meg når jeg går inn i et turneringsår.

– Det kan gi kroppen sjokk

Som Lionel Messi og Cristiano Ronaldo snur Kane på hver stein for å finne ut hvordan han kan bli en enda bedre spiller.

– Jeg har alltid spist bra, aldri dårlig, men jeg fikk forklart hva jeg burde gjøre, hvordan spise den riktige maten til den riktige tiden. Du kan spise sunt hele uken og så spiser du karbohydrater før en kamp, og det kan sende hele kroppen i sjokk fordi du ikke er vant til det. Så til tider kanskje mer karbohydrater, av og til mindre. Jeg begynte å gjøre det 1. januar, det var et nyttårsforsett.

Kane fikk en liten datter i januar, men han lever ikke som småbarnsforeldre flest. Spurs-stjernen slipper å stå i kø i daglivarehandelen på vei hjem fra jobb. Middagen står nemlig allerede klar i kjøleskapet.

– Han er der hver dag, mandag til lørdag, og lar alt stå klart i kjøleskapet for søndag. Jeg ser ham nesten aldri siden jeg er på trening, men han lager maten og setter den i kjøleskapet. Vi har fått i stand en god plan og den virker å funke, sier Kane.