TILBAKE: Markus Henriksen og Alexander Sørloth får sjansen fra start mot San Marino.
TILBAKE: Markus Henriksen og Alexander Sørloth får sjansen fra start mot San Marino. Foto: Ruud, Vidar

Dette er Norges lag mot San Marino

Lars Lagerbäck bytter ut nesten hele forsvarsfireren til kampen mot San Marino. Birger Meling (22) får debuten på A-landslaget.

Lars Lagerbäck har kategorisk avvist at han er i San Marino på ferie, og i forberedelsene til torsdagens kamp er det heller ingenting som har tydet på det.

Mandagens trening ble lukket for pressen, mens treningen tirsdag ble delvis lukket.

Til tross for stengte dører vet TV 2 hvilke 11 som får sjansen fra start mot San Marino.

Som ventet er det en del utskiftninger fra laget som ble ydmyket 6-0 av Tyskland i Stuttgart. Lagerbäck gjør hele fem bytter fra forrige kamp.

Dette er Norges lag:

Keeper: Rune Jarstein.

Forsvar: Jonas Svensson, Håvard Nordtveit, Gustav Valsvik, Birger Meling.

Midtbane: Mohamed «Moi» Elyounoussi, Markus Henriksen, Sander Berge, Jo Inge Berget .

Angrep: Joshua King, Alexander Sørloth.

Laget ble bekreftet av NFF kl. 19.30.

Det betyr at det kun er Nordtveit igjen fra forsvarsfireren som ble rundspilt av de tyske stjernene. Ut fra laget går Omar Elabdellaoui, Jørgen Skjelvik, Haitam Aleesami, Ole Selnæs og Mats Møller Dæhli.

Inn kommer Jonas Svensson, Gustav Valsvik, Birger Meling, Markus Henriksen og Alexander Sørloth. For RBK-backen Birger Meling blir det hans debut på A-landslaget.

TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen synes det er et fornuftig laguttak. Samtidig spår han at endringene i forsvaret vil fortsette.

På stopperplass har det vært usikkerhet rundt hvem som skulle spille, og Lagerbäck har ennå ikke funnet frem til et stopperpar som virkelig fungerer godt sammen. Valsvik kom inn mot Tyskland sist og var den minst dårlige, og derfor blir han nok valgt nå. Når det er sagt hadde nok Reginiussen blitt valgt sammen med Nordtveit her om dette var en viktig kamp mot en god motstander, og jeg tipper de to blir valgt mot Nord Irland på søndag.

Alexander Sørloth har hatt en strålende sesong i danske Midtjylland og står med syv scoringer på ti opptredener. Med det har han skutt Midtjylland opp på andreplass på tabellen og seg selv inn i den norske elleveren.

– Sørloth har hatt en meget imponerende sesong i Midtjylland og det blir spennende å se han i tospann med King mot en såpass begrenset motstander som San Marino. Norge kommer til å produsere masse innlegg og da er det gode muligheter for at Sørloth får brukt styrkene sine, sier Jesper Mathisen.

Mathisen er heller ikke overrasket over at Markus Henriksen er tilbake på laget. Trønderen fikk seg en opptur med scoring for Hull i 6-1-seieren over Birmingham sist. Den tidligere AZ-spilleren har imidlertid vært mye inn og ut av Hulls lag hittil denne sesongen.

– Henriksen er en spiller som Lagerbäck har snakket varmt om siden han ble landslagssjef, og nå får han endelig se ham i kamp. Johansen sliter litt med en belastningsskade og derfor er det ingen grunn til å ta noen sjanser med han. Henriksen blir den offensive av de to på den sentrale midtbanen, mens Berge skal balansere og styre spillet fra sin litt dypere posisjon, sier Mathisen.

Oppgjøret mot San Marino spilles i kveld klokken 20.45.