TIL CHICAGO: Andreas Martinsen.
TIL CHICAGO: Andreas Martinsen. Foto: Minas Panagiotakis

Martinsen klar for ny NHL-klubb

Andreas Martinsen (27) går til Chicago Blackhawks i en byttehandel.

Det bekrefter NHL-klubben Chicago Blackhawks på sine nettsider onsdag. Nordmannen forlater dermed Montreal Canadiens, som får Kyle Baun i retur.

Martinsen må imidlertid starte sesongen på farmerlaget Rockford Icehogs i AHL, skriver klubben på Twitter. Nordmannen hadde også blitt sendt ned på farmerlaget til Montreal Canadiens, Laval Rocket.

Martinsen ble satt på waivers-listen mandag og ble dermed gjort tilgjengelig for andre klubber mot at noen betalte samme lønn som i Canadiens, men ingen benyttet muligheten til å hente den norske 27-åringen innen fristen tirsdag kveld.

Onsdag kveld kom NHL-klubbene Blackhawks og Canadiens til enighet om byttehandel som inkluderer Martinsen og Baun.

– Det kom litt som et sjokk. Jeg så ikke den komme i det hele tatt. Jeg har akkurat vært på første trening i Laval. Nå har jeg brukt noen dager på å fordøye at jeg skal til AHL, og må prøve å komme meg opp, så skal man plutselig et annet sted. Det blir spennende å se hva planen deres, sier Martinsen til Nettavisen.

Blackhawks blir Martinsens tredje NHL-klubb. Han gikk til Canadiens fra Colorado Avalanche i vår i en avtale der Sven Andrighetto gikk motsatt vei.

Rockford Icehogs starter AHL-sesongen borte mot Cleveland Monsters natt til søndag, mens NHL-sesongen for Blackhawks starter hjemme mot Pittsburgh Penguins natt til fredag.