FIKK HØRE DET: Thomas Müller (t.v.), her sammen med Thiago Alcántara, kom med noen kommentarer til Håvard Nordtveit før Hoffenheims møte med Bayern München få dager etter at Tyskland hadde slått Norge hele 6-0.
FIKK HØRE DET: Thomas Müller (t.v.), her sammen med Thiago Alcántara, kom med noen kommentarer til Håvard Nordtveit før Hoffenheims møte med Bayern München få dager etter at Tyskland hadde slått Norge hele 6-0. Foto: NTB Scanpix

Nordtveit ble mobbet av Bayern-stjernene

Thomas Müller og flere Bayern-stjerner sendte et stikk til Håvard Nordtveit, men Hoffenheim-spilleren fikk revansj.

På få dager gikk Håvard Nordtveit fra å tape 0-6 med landslaget til å vinne 2-0 mot mange av de samme tyske stjernene og Bayern München få dager senere.

– Det var en herlig revansj, sier Hoffenheim-spilleren, som ble mobbet av Bayern-stjernene før Bundesliga-duellen.

– Jeg fikk høre det av noen gutter i spillertunnelen på vei ut på stadion. «Her er han igjen og skal prøve på nytt», sa de. Heldigvis vant vi den kampen, fortsetter midtstopperen i intervjuet med TV 2.

– Hvem var det som sa det?

– Thomas Müller var en av dem. Jeg måtte bare le, og flere av lagkameratene mine lo også. Vi har spilt mye mot hverandre og kjenner til hverandre. Han har god humor, sier Håvard Nordtveit med et smil.

REVANSJEN: Håvard Nordtveit slo tilbake mot Thomas Müller i Bundesliga-kampen mellom Hoffenheim og Bayern München, få dager etter at Tyskland hadde slått Norge hele 6-0 i Stuttgart.
REVANSJEN: Håvard Nordtveit slo tilbake mot Thomas Müller i Bundesliga-kampen mellom Hoffenheim og Bayern München, få dager etter at Tyskland hadde slått Norge hele 6-0 i Stuttgart. Foto: Matthias Schrader

Tause etter kampen
Da dommeren blåste av kampen om lag to timer senere, sto Hoffenheim som vinner med 2-0 – Bayern Münchens eneste tap i Bundesliga så langt denne sesongen.

– Det var tausere etter kampen. Vi var «sletne» defensivt og ble presset av Bayern. Vi hadde to målsjanser og scoret på begge. Det var en utrolig festaften på Rhein-Neckar-Arena, sier 27-åringen.

Bayern München tapte to nye poeng med søndagens 2-2-resultat mot Hertha Berlin i den tyske hovedstaden. I vertenes mål sto Rune Almenning Jarstein, som slapp inn seks mot Tyskland fire uker tidligere.

– Jeg hadde ikke Tyskland-kampen i hodet, men det er alltid gøy å møte Bayern og det er kjekt å få med seg ett poeng. Vi var heldig å få en redusering like etter 2-0, og da fikk vi ny giv. Det var god stemning og godt humor, sier målvakten, som innrømmer at han var flau etter stortapet.

– Jeg fikk mange klemmer og klapp på skuldra av lagkameratene. Det var noen tunge dager. Det var en flau følelse i to-tre dager, sier Rune Almenning Jarstein.

– Det er nesten verre å få en klem enn å bli litt mobbet?

– Det kom noen stikk og mobbeord også, men sånn må man tåle når man taper 0-6, mener den tidligere Odd-, Rosenborg- og Viking-keeperen.

Treneren kobles til Bayern
Dortmund leder Bundesliga med fem poeng ned til Bayern München, som valgte å sparke trener Carlo Ancelotti etter forrige ukes 0-3-tap for Paris Saint-Germain. Nordtveits trener i Hoffenheim, Julian Nagelsmann, er blant dem som nevnes om en mulig erstatter for den italieneren. Hoffenheim ble nummer fire forrige sesong, og ligger nå på tredjeplass, à poeng med nettopp Bayern München.

– Det er ingen stor overraskelse at han blir nevnt. Han er bare 30 år og kommer fra nærområdet til München. Nå skal ikke jeg legge meg opp i spekulasjoner, men han er en fantastisk trener til å være så ung, sier Nordtveit, som har fått et løft etter sommerens overgang til Hoffenheim.

– Jeg hadde god kjennskap til Bundesliga, der jeg spilte fem og en halv sesonger før jeg gikk til West Ham. Som jeg har sagt tidligere, så tror jeg Bundesliga passer meg bedre enn Premier League, spesielt på måten vi spiller med 3-5-2-formasjon, hvor jeg er en høyre midtstopper som skal tørre å ta risiko og spille oss ut. Gjør vi feil, så tar treneren skylden. Jeg har fått gnisten tilbake, sier Nordtveit.

Nordtveit er ventet å starte som midtstopper borte mot San Marino torsdag.

– Det er et lag vi skal slå. Det er ikke en tap-tap-situasjon, men vinner vi her, så det er ingen som ser på det som en stor bragd. Forhåpentligvis er vi på tå hev fra første minutt og tar med oss tre poeng, sier han.