SKADEPLAGET: Stefan Johnansen blir ikke kvitt lyskeproblemene. Lars Lagerbäck (t.v.) melder imidlertid finnmarkingen klar til kamp.
SKADEPLAGET: Stefan Johnansen blir ikke kvitt lyskeproblemene. Lars Lagerbäck (t.v.) melder imidlertid finnmarkingen klar til kamp. Foto: Ruud, Vidar

Kapteinen klarer nesten ikke å trene – usikker mot San Marino

Stefan Johansen sliter fortsatt med lyskeskaden som gjorde at han sto over mot Tyskland, men landslagssjef Lars Lagerbäck melder finnmarkingen klar til kamp.

Stefan Johansen måtte stå over bortekampen mot Tyskland forrige måned på grunn av en lyskeskade. Fulham-spilleren ble tatt ut til de kampene mot San Marino og Nord-Irland denne uken, men han sliter fortsatt med samme skade.

– Den er tatt hensyn til i Fulham, der jeg nesten ikke har trent, men bare spilt kamper. Det er en «Gilmore's groin», som det heter på fagspråket. Akkurat nå klarer jeg å holde det under okay kontroll, men noen dager er det mer smerter, sier landslagskapteinen til TV 2.

På spørsmål om det kan være lurt å stå over San Marino-kampen, for å være klar til søndagens møte med Nord-Irland, svarer Johansen:

– Det er smertene som bestemmer. Akkurat nå klarer vi å holde det under OK kontroll. Vi får se, men det kan godt være at det er smart å bruke hodet, sier Johansen.

Landslagssjef Lars Lagerbäck sa imidlertid på pressekonferansen tidligere på dagen at Johansen er frisk og klar til å spille mot San Marino, til tross for at midtbanespilleren gikk rundt med en ispose på låret etter.

Midtbanespilleren kommer fra en fin periode i Fulham, der han senest fredag ble matchvinner i London-derbyet mot Queens Park Rangers fem minutter før full tid. Klubben er nummer ti i Championship, tre poeng bak play-off.

– Det har vært en positiv måned for oss. Vi begynner å få viktige spillere tilbake og i form, og vi klarer å avgjøre kamper til vår fordel og unngå tullemål imot på slutten. Det er selvfølgelig godt å bidra med mål som gir tre poeng, og jeg håper det fortsetter. Det har vært en fin måned, men det er lenge igjen av sesongen, sier den tidligere Strømsgodset-profilen.

Kampen mot QPR kommer imidlertid til å huskes like mye for videoen fra oppvarmingen, der Stefan Johansen trikset med en tyggegummi, før han får vippet den tilbake i munnen.

– Jeg fikk det med meg etter kampen. Jeg så det på Twitter, og det er sinnssykt flaks at det skjedde akkurat da jeg hadde et TV-kamera på meg. Jeg har prøvd på det før, men det har ikke vært så vellykket, forteller han.

Johansen var suspendert i hjemmemøtet med San Marino, og så da Norge slite med å bryte ned miniputten. Han har planen klar før bortekampen.

– Det er et lag vi skal slå, og det ganske greit også. Vi må få opp et tempo som de ikke henger med på, og da tror jeg det skal gå ganske greit.