MISTER MELLOM FIRE OG SEKS UKER: Skadesmell for Ohi Omoijuanfo før sesonginnspurten.
MISTER MELLOM FIRE OG SEKS UKER: Skadesmell for Ohi Omoijuanfo før sesonginnspurten. Foto: Tøsse, Anders

Eliteseriens toppscorer ute i opptil seks uker med skade

Ohi Omoijuanfo skadet seg i helgens kamp og må gi fra seg initiativet i kampen om toppscorertittelen.

Ohi Omoijuanfo (23) må belage seg på et opphold fra fotballen i mellom fire til seks uker. Eliteseriens toppscorer pådro seg en skade i lørdagens kamp mot Vålerenga, og MR-bilder har påvist strekk i baksiden av låret.

Det skriver Stabæk på sine nettsider.

– Har ikke spilt min siste kamp
– Det er kjipt, for det har gått bra for meg personlig og for laget i det siste. Det er synd at det skjer mot slutten av sesongen når jeg er i en bra stim. Men det er en del av gamet, så ærlig og realistisk må jeg være, sier Omoijuanfo.

Dermed kan det bli tøft for Ohi å avslutte sesongens som toppscorer. 17 scoringer på 23 kamper er status for spissen, som har Nicklas Bendtner med 14 scoringer bak seg på listen.

Videre følger Molde-spiss Björn Bergmann Sigurdarson med 13 mål og Aalesunds Mustafa «Mos» Abdellaoue med tolv.

– Jeg har ikke spilt min siste kamp i år, det er sikkert. Jeg skal jobbe knallhardt for å komme tilbake så fort som mulig, sier Ohi.

Skaden betyr at Ohi trolig ikke kommer tilbake på banen i oktober. Skulle han returnere i november, har han bare tre kamper på seg til å score flere mål enn Bendtner. I sesongavslutningen møter Stabæk Odd (b), Sogndal (h) og Viking (b).

Herjet i starten
Ohi fikk sitt definitive gjennombrudd i Eliteserien denne sesongen etter en real pangstart. Allerede i åpningsrunden scoret 23-åringen hat trick, noe han gjentok i den fjerde runden mot Sarpsborg 08.

Prestasjonene for Nadderud-klubben resulterte i en plass i landslagstroppen til Lagerbäck, og debuten kom i privatlandskampen mot Sverige på Ullevaal 13. juni.