Ronaldos tøffe valg: – Jeg gråt nesten hver eneste dag

Noen kommentarer som elleveåring gjorde at Cristiano Ronaldo (32) bestemte seg for å bli best i verden.

Cristiano Ronaldo har i en årrekke vært en av verdens beste fotballspillere, og han har vunnet alt som kan vinnes med klubbene sine flere ganger, men veien til toppen har ikke vært enkel for 32-åringen.

Se Cristiano Ronaldos to mål mot Dortmund i Mesterligaen forrige uke i Sportsnyhetene i videovinduet øverst!

Real Madrid-stjernen startet å spille fotball som sjuåring hjemme på Madeira, men allerede som elleveåring dro han fra ferieøyen og flyttet alene til fastlandet og hovedstaden Lisboa for å bli en del av det anerkjente akademiet til Sporting CP.

– Det er sykt å tenke på. Sønnen min er sju år gammel nå, og jeg tenker bare på hvordan det ville vært å pakke bagasjen hans og sende ham av gårde til Paris eller London. Det virker umulig, og jeg er sikker på at det gjorde det samme for foreldrene mine, skriver Ronaldo på The Players Tribune.

Cristiano Ronaldo hadde det vanskelig i den portugisiske hovedstaden.

– Det var min mulighet til å oppfylle drømmen, så foreldrene mine lot meg dra. Jeg gråt nesten hver eneste dag. Jeg var fortsatt i Portugal, men det var som å flytte til et annet land. Dialekten gjorde at det var som et annet språk, og kulturen var annerledes. Jeg kjente ingen, og var ekstremt ensom. Familien min hadde bare anledning til å besøke meg om lag hver fjerde måned. Jeg savnet dem så mye at hver dag var smertefull, skriver han.

Den tidligere Manchester United-spilleren forteller at mange ikke hadde tro på ham fordi han var for liten.

– Det er sant, for jeg var tynn og hadde ingen muskler. Så tok jeg jeg avgjørelse som elleveåring. Jeg visste at jeg hadde mye talent, men jeg bestemte meg for å trene hardere enn alle andre. Jeg skulle slutte å spille og oppføre meg som en gutt. Jeg skulle trene for å bli best i verden.

VIL HA REPRISE: Cristiano Ronaldo lite slår dette, å gå rundt på banen med sønnen Cristiano junior som vinner. Her etter Mesterliga-triumfen mot Juventus i juni.
VIL HA REPRISE: Cristiano Ronaldo lite slår dette, å gå rundt på banen med sønnen Cristiano junior som vinner. Her etter Mesterliga-triumfen mot Juventus i juni. Foto: Curto De La Torre

– Jeg vet ikke hvor drivkraften kom fra. Det var innenfra, og det var en sult som aldri gikk bort, skriver Cristiano Ronaldo videre i innlegget.

Og hardtreningen skulle gi resultater, for i dag og de siste sesongene er det kanskje bare Barcelona-spiller Lionel Messi som er på nivå med Ronaldo.

– Jeg startet å snike meg ut av internatet om natten for å trene, og jeg ble større og raskere. De som pleide å si at jeg var for spinkel, så nå på meg som om jeg var jordens undergang. Som 15-åring sa jeg til noen lagkamerater at jeg skulle bli best i verden en dag. De lo av det, for jeg var ikke på Sportings førstelag, men jeg hadde troen og mente det virkelig.

Resten av historien er et eventyr, men Ronaldo er sulten på mer.

– Jeg ønsker fortsatt å slå rekorder i Madrid, og jeg ønsker å vinne så mange titler som mulig. Det ligger i min natur, men det som betyr mest for meg gjennom tiden i Madrid, og det jeg kommer til å fortelle barnebarna mine som 95-åring, er å gå rundt på banen som en vinner, hånd i hånd med sønnen min. Forhåpentligvis vil jeg gjøre det igjen, sier Ronaldo.

Cristiano Ronaldo er denne uken på landslagssamling med Portugal, som blir minst nummer to i sin VM-kvalifisering. Europamesterne ligger tre poeng bak Sveits. Andorra og nettopp Sveits i de to siste kvalifiseringskampene.