Det opplyser Even Gabrielsen i Vipps til TV 2.

– Nå har det kommet inn nesten tre millioner kroner. Og det er jo kjempegøy. Vi er veldig glad for at Vipps tas i bruk på denne måten, sier han, og legger til:

– Som et privatinitiativ er jo dette helt unikt.

Hevder VM vil gå 70 millioner i minus

Det meste tyder nå på at summen kommer til å ende opp på rundt tre millioner kroner.

Som ventet har nemlig bidragene blitt færre og færre etter de første par dagene.

Pengene vil, som kjent, bli brukt til å betale deler av regningen for et VM som er ventet å gå med et betydelig underskudd. Den endelige regningen lar fortsatt vente på seg, men det har ikke hindret utenlandsk presse i å spekulere.

Ifølge nederlandske NOS.nl og Eurosport har arrangøren brukt cirka 70 millioner kroner mer enn de hadde planlagt. Etter det TV 2 erfarer vil regningen dog bli betydelig lavere.

Ingen beslutning rundt landslagssjefen

At det blir røde tall er ingen hemmelighet, og størrelsen på underskuddet vil være med på å forme norsk sykkelsport i årene som kommer.

Budsjettet til NCF for 2018 er ikke ventet før i desember, opplyser generalsekretær Rune Midthaug. Samme mann opplyser også at det ennå ikke har blitt avklart hva som skjer med landslagssjef Stig Kristiansen i 2018.

procycling.no kunne underveis i VM meddele at Kristiansen var ønsket ombord på det norske Uno-X Hydrogen Development Team.