Skuffet: Ghayas Zahid mener han for lengst hadde fortjent en sjanse på A-landslaget.
Skuffet: Ghayas Zahid mener han for lengst hadde fortjent en sjanse på A-landslaget. Foto: Braastad, Audun

Zahid føler seg oversett av landslagsledelsen

Ghayas Zahid mener tiden er overmoden for at han skal få sjansen med det norske flagget på brystet.

– Jeg føler meg oversett. Selvfølgelig gjør jeg det. Jeg føler at jeg burde fått sjansen tidligere og jeg synes hvert fall at jeg fortjener en sjanse nå, sier han til TV 2 Sporten - tydelig skuffet.

Ghayas Zahid sikter til det faktum at han nå spiller Champions League-fotball for kypriotiske Apoel.

Dagen etter at landslagstroppen - uten hans navn - ble presentert, startet han Mesterliga-oppgjøret hjemme mot Tottenham. To uker i forveien kom han inn som innbytter borte mot Real Madrid på mektige Santiago Bernabeu. Søndag ble han matchvinner på overtid for Apoel i den hjemlige serien.

– Det Zahid viste i Vålerenga før han dro var ikke nok til at han burde vært med, men om han fortsetter å gjøre det godt for Apoel vil han nok være interessant for Lagerbäck med sine ferdigheter, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

– Utfordringen er jo også at Lagerbäck sitt system og spillemåte ikke helt passer Zahid, noe jeg også tror Martin Ødegaard lider under. Lagerbäck ser enormt med kamper, og han har garantert også fått med seg hvordan Zahid har gjort det for Apoel, fortsetter Mathisen.

Zahid har alltid latt beina stå for mesteparten av praten, men den ferske utenlandsproffen klarer ikke legge skjul på skuffelsen overfor TV 2.

Målpoengsnitt på 0,45 per kamp

— Jeg er kreativ og har alltid levert målpoeng, men har fortsatt ikke fått sjansen. Jeg forstår ikke grunnen. Jeg vet at jeg har noe å bidra med, sier Zahid, som i Eliteserien leverte 50 målpoeng (29 scoringer og 21 målgivende) på 111 kamper.

Foreløpig har han heller ikke fått noen indikasjoner på at han i det hele tatt er aktuell for landslaget.

— Nei, jeg har ikke det. Jeg har ikke snakket med noen i landslagsledelsen i det hele tatt.

Ønsker forklaring fra landslagsledelsen

— Stoler du på at de har oversikt og følger med på deg?

— Jeg regner med det... Men jeg prøver å ikke fokusere på dette, selv om jeg selvfølgelig vil være med på landslaget. Det er skuffende, men lite jeg kan gjøre noe med. Jeg får konsentrere meg om det jeg gjør her i Kypros, så får sjansen komme når den kommer, sier han diplomatisk.

— Hva tror du er årsaken til at du ikke får sjansen?

— Det er vanskelig å si, men for både meg og Martin Ødegaard kan det jo hende at det handler om spillestilen til landslaget nå. Men jeg vet ikke hva som er årsaken. Det tror jeg landslagsledelsen kan svare bedre på, sier han.