Lagerbäck irritert etter ferie-spørsmål

– Synes du jeg skal svare på det? Tror du at jeg er kommet hit og ser på det som ferie? Mener du det? Er du alvorlig? svarte Lars Lagerbäck.

Det norske landslagslaget er storfavoritter i bortemøtet med San Marino torsdag. Lars Lagerbäck møtte pressen mandag kveld, og svensken ble irritert da han fikk følgende spørsmål av NTBs journalist:

– Du har vært landslagssjef siden siste istiden. Finnes det noen risiko på at dette kan gå feil, eller er det som en ferie?

– Det var mange komplimenter; at jeg er så gammel at jeg stammer fra siste istid og at jeg ser på det som en ferie. Synes du jeg skal svare på det? Tror du at jeg er kommet hit og ser på det som ferie? Mener du det? Er du alvorlig? svarte han.

Se seansen i videovinduet øverst!

– Det var sagt med glimt i øyet, sa journalisten.

– Det med istiden var for å være morsomt, forstår jeg. Ferien har jeg verre med å forstå. Det må ligge litt alvor i det spørsmålet, sa Lagerbäck.

– Vi ligger på minus én
69-åringen har ført Norge til én seier på sine første fem kamper ved roret.

– Jeg synes vi har så vidt godkjent på det vi har prestert så langt. Jeg vet ikke hva jeg hadde forventet. Jeg har startet tregt med Sverige og Island også. Vi tok ett steg frem i begge samlingene etter kampen mot Nord-Irland, men jeg sa tidligere i dag at vi tok tre steg tilbake i kampen mot Tyskland, så vi ligger på minus én, sa Lagerbäck med et smil på TV 2s spørsmål.

De norske spillerne var langt ned etter 0-6-tapet for Tyskland i september.

– Jeg kan ikke si at jeg har sett noen forskjell på spillernes humør nå sammenlignet med andre samlinger. De synes det er gøy å se hverandre, og vi har gitt tilbakemeldinger på kampene mot Tyskland og Aserbajdsjan. Spillerne virket fokuserte, og jeg har forhåpninger om at de vil vise seg fra en bedre side, sier den norske landslagssjefen.

– Ikke noe å vise frem
Lagerbäck stengte dagens trening, noe som fikk TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen til å reagere. Han etterlyste entusiasme og interesse.

– Dere får ikke spesielt mye ut av å se den treningen. 60 prosent av troppen spilte kamp i går og kunne ikke spille i dag, så vi trente på tre dødballsituasjoner. Vi gikk gjennom øvelsen. Det var ikke noe å vise frem. Det var ikke noe å se på, sier Lagerbäck, som heller ikke ønsker at motstanderne skal vite hvilke trekk de kan kjøre på dødball.

Jesper Mathisen forstår ikke hvorfor Lagerbäck øver på trekkene akkurat nå.

– Begrunnelsen til Lagerbäck er at han vil ha ro rundt de få treningene han har, og så vil han øve inn et par smarte dødballtrekk for å overraske motstanderen, men hadde jeg hadde et par smarte trekk i verkstøykassen min, hadde jeg ikke brukt dem i en betydningsløs kamp mot San Marino.

Den tidligere Start-spilleren forventer norsk storseier mot miniputten.

– På Ullevaal sto det 1-1 til 77. minutt, men nå skal de norske guttene gjenreise litt av stoltheten de tapte mot Tyskland. De kommer til å vinne med tre-fire mål. Det blir ikke med ti mål, som det ble en gang i tiden, men Norge kommer til å vinne, sier Mathisen.