Kirurgen: – Zlatan har knær som en 15-åring

Legen som opererte kneet til Zlatan Ibrahimovic (35) tror superspissen blir helt frisk, men kommer med en advarsel.

Zlatan Ibrahimovic pådro seg en alvorlig skade i høyre kne i april da han spilte semifinale i Europaligaen for Manchester United.

Han ble derfor operert i USA av eksperten Freddie Fu, som er imponert over tilstanden til den svenske 35-åringen.

– Av de over 60 profesjonelle utøverne jeg har operert, er Ibrahimovic en av de beste og sterkeste, sier Fu ifølge South China Morning Post.

Kne som en tenåring

Kirurgen sammenligner kneet til Ibrahimovic med en tenårings.

– Da vi undersøkte kneet hans, var alt annet enn korsbåndskaden i perfekt stand. Det var mer som en 15-årings kne enn det til en fotballspiller som har vært i så tøff konkurranse for så mange år, sier Fu, som har all tro på at Ibrahimovic vil komme tilbake på banen på toppnivå igjen.

Spissen er på god vei tilbake i treningsprogrammet sitt. Selv om man ikke forventer at han kan spille igjen før over nyttår, er han innlemmet i Manchester Uniteds tropp til gruppekampene i Champions League.

– Jeg er ikke bekymret. Det tar alltid tid å komme seg helt igjen. Premier League har akkurat startet, jeg er sikker på at Manchester United ikke trenger spilleren umiddelbart til noen viktige kamper i ligaen eller europacup, sier Freddy Fu, som advarer mot å slippe løs Ibrahimovic på banen igjen for tidlig.

Advarer

– Han er sterk, men fotball er en tøff sport. Som lege vil jeg naturligvis se at han returnerer så sakte som mulig og bare spiller når han er helt klar for det. Det har vært mange eksempler på spillere som har returnert for tidlig. Det har fått dårlige konsekvenser, slår han fast.

Ibrahimovic scoret 28 mål på 46 kamper forrige sesong. Veteranen fyller 36 år tirsdag.

Kontrakten mellom Manchester United og Zlatan Ibrahimovic gikk ut etter forrige sesong. Det ble spekulert i om kneskaden ville gjøre at svensken kom til å ende opp i amerikansk liga, men rapportene etter operasjonen skal ha vært så gode at partene har skrevet en ny ettårskontrakt.

Dersom alt går etter planen vil da José Mourinho kunne gå inn i andre halvdel av sesongen med en erfaren backup for scoringsmaskinen Romelu Lukaku.

– Jeg liker at presset kommer til å være stort når jeg er tilbake. Jeg kommer til å være enda sterkere enn tidligere. Jeg kommer til å være en bedre versjon av den gamle Zlatan. Bare tenk på hvordan det vil bli, sa Zlatan for et par uker siden.