– Alle andre enn Solskjær hadde fått sparken

Ivar Hoff mener Molde-resultatene ikke er gode nok.

Sogndal-Molde 2-2

Sportsnyhetene: Se målene over!

Med 2-2 mot Sogndal søndag klatret Molde opp på andreplass på Eliteserie-tabellen, noe som imidlertid endrer seg dersom Sarpsborg tar poeng mot RBK.

Opp til serieleder Rosenborg er det imidlertid ni poeng, og avstanden kan øke til 12 dersom Sarpsborg blir slått søndag kveld.

Molde tapte også semifinalen i cupen mot LSK for en og en halv uke siden, og allerede før søndagens poengtap var Ivar Hoff langt fra nådig med Molde-manageren i FotballXtra.

– Alle andre som hadde vært trener i Molde med det Ole Gunnar Solskjær har fått til i det siste hadde fått sparken. Det er ikke bra nok. Den målsettingen de har og de svake resultatene de får… De burde selvsagt vært med å konkurrere på nivå med Rosenborg, mener Hoff.

Han mener det må forventes mer.

– De har ressurser. De får de pengene de trenger. De får kjøpt de spillerne de vil ha, men får ikke til en ellever som fungerer, sier Hoff.

Sjokkåpning
Sogndal sjokkåpnet på eget kunstgress med scoringer av Stanisa Mandic og Chidiebere Nwakali før det var gått 23 minutter, men Ole Gunnar Solskjærs menn kom tilbake.

Først reduserte målgarantisten Björn Bergmann Sigurdarson etter en corner, før Petter Strand på vakkert vis ordnet 2-2 på overtid av første omgang.

Etter en målløs annen omgang endte det med poengdeling. Sogndal tok et viktig poeng i kampen om videre eksistens på øverste nivå, mens Molde vant terreng i medaljekampen etter at Brann gikk på en smell mot Kristiansund fredag.

– Når du ligger under 0-2 så tidlig, er det godt gjort å komme tilbake å klare 2-2. Dessverre hadde vi ikke nok til å vinne kampen i andre omgang. Jeg er kjempefornøyd med moralen, at vi klarer å komme tilbake, selv om vi ikke skulle ligget under 2-0 så tidlig, sier Solskjær til Eurosport etter kampslutt.

To raske

Sogndal ventet ut Molde i starten av kampen, og fikk lønn for strevet etter at Gilbert Koomson curlet inn et frispark fra 25 meter etter 12 minutter. Etter en duell mellom Even Hovland og Babacar Sarr i feltet havnet ballen tilfeldigvis på pannebrasken til Mandic, som scoret sitt første mål for Sogndal i sin første kamp fra start.

Etter en kjempesjanse til Molde, hvor Mathias Dyngeland måtte ut i full strekk for å redde et forsøk fra Fredrik Aursnes, straffet Nwakali en dårlig klarering av Molde-forsvaret etter 22 minutter. Den utleide Manchester City-spilleren fikk ballen på 25 meter, strakk ut vrista og banket ballen i krysset til stor jubel fra hjemmefansen.

Gleden ble imidlertid kortvarig, da Sigurdarson reduserte på bakre stolpe på en corner etter at Sogndal gjentatte ganger mislyktes med å få ballen unna i det 36. minutt.

Frisparkperle

Molde og Sogndal hadde hver sin store sjanse rett etter 1-2-scoringen. Først slo Dyngeland først en avslutning fra Sigurdarson i stolpen og ut, før Bendik Bye ikke klarte å score alene med Andreas Linde etter en feilpasning fra Vegard Forren.

Petter Strand nullet ut kampen med en frisparkperle tre minutter på overtid av første omgang. Unggutten tok oppstilling på venstresiden, og med en haug av lagkamerater i boksen, som ventet på et innlegg, banket han i stedet ballen knallhardt i lengste i en fin bue over Dyngeland til 2-2.

Bye fikk en ny sjanse alene med Linde like før timen spilt, men heller ikke denne gangen klarte han å score.

Forrige sesong scoret Molde to mål på overtid, men det lyktes ikke denne gangen. Dermed endte det 2-2 i Sogndal.

(©NTB/TV 2)