Coutinhos drømmemål ikke nok for Liverpool: – En taktisk triumf for Rafael Benitz

Liverpool sløste igjen med sjansene og måtte nøye seg med 1-1 mot Newcastle søndag.

Newcastle – Liverpool 1-1:

Philippe Coutinho sendte Liverpool i ledelsen med en praktscoring fra omlag 25 meter, men Newcastle slo tilbake da Joselu utlignet alene med keeper.

Duellen på ærverdige St. James Park endte 1-1.

– Dette resultatet var en taktisk triumf for Rafael Benitez. For ser du på mannskapet han råder over denne sesongen, og at de får poeng mot dette storlaget, så er det en bragd, sa TV 2-kommentator Øyvind Alsaker.

– Benitez la en taktisk plan, og det holdt, slo han fast.

Selv sa Benitez dette:

– Når du får ett poeng på hjemmebane kan vi aldri være fornøyd, men når det skjer mot et av de seks beste som Liverpool, så må vi være det. Spillerne jobbet knallhardt og kjempet om hver ball. De var fantastiske, sa spanjolen til BBC.

Newcastles Jonjo Shelvey hyllet Benitez etter kampen.

– Treneren viste meg stor tillit, og forhåpentligvis kan jeg betale tilbake med å spille like bra fremover. Benitez' CV taler for seg selv. Han er en svært detaljert trener. Det er en stort for oss å lære av en trener som Benitez, sa han til Sky Sports News etter kampen.

Frustrert Klopp
Liverpool har nå vunnet bare én av sine fire siste kamper. Trener Jürgen Klopp var frustrert etter kampen.

– Jeg er skuffet, frustrert, ja, dere kan kalle det hva dere vil. Å møte Newcastle borte er vanskelig for alle lag. Vi scoret et vidunderlig mål og skapte noen vidunderlige sjanser. Men vi skjøt over da målet var åpent. Vi skapte fem eller seks strålende, virkelig store sjanser. Normalt ville vi har scoret på minst en av dem. Jeg så ikke Newcastle skapte én sjanse, sa Klopp.

Og slo fast:

– Newcastle fikk én sjanse og scoret. Det føles ikke rettferdig. Vi ble også snytt for et klart straffespark. Jeg vet ikke hva jeg kan gjøre, sukket han.

Slo tilbake etter Coutinhos drømmescoring
Liverpool styrte og skapte de største sjansene de første 20 minuttene på St. James Park.

I det 22. minutt traff Stadio Mané stolpen etter et corner, og Matips avslutning på returen ble reddet på streken.

– De har hatt så mange avslutninger på mål denne sesongen, men scoret så få mål. Her traff Liverpool først stolpen, og så ble returen reddet på streken. Hvordan er det mulig å ikke score der, sa TV 2-kommentator Øyvind Alsaker om Liverpools eventyrlige dobbeltsjanse.

I det 28. minutt fant Philippe Coutinho ut at det hadde vært nok sjansesløseri.

Fra mellom 20 og 25 meters hold dundret han ballen nydelig i mål og sørget for 1-0-ledelse til rødtrøyene.

– Det var nok et drømmemål av Philippe Coutinho fra distanse. Det var himmelsk vakkert, og nok et bevis på hvorfor det var så viktig for Liverpool å beholde Philippe Coutinho, sa TV 2-kommentator Øyvind Alsaker etter scoringen.

Men i det 35. minutt slo Newcastle tilbake. Joselu ble spilt alene med keeper, og lurte ballen inn bak Simon Mignolet. Den tidligere Liverpool-spilleren Jonjo Shelvey stod for den målgivende pasningen før 1-1-scoringen.

Også etter pause skapte Liverpool en rekke sjanser.

Newcastle på sin side lå lavt og satset på å kontre Liverpool i senk.

Snaue 20 minutter før slutt gjorde Liverpool-manager Jürgen Klopp et dobbeltbytte i jakten på vinnermålet.

Dominic Solanke kom inn for Sadio Mané og Roberto Firmino kom inn for Daniel Sturridge. Fem minutter før slutt kom Alex Chamberlain inn for Mohamed Salah.

Men byttene hjalp ikke for Liverpool. Oppgjøret endte 1-1.

Mané tilbake etter suspensjon
Liverpool var fortsatt uten Nathaniel Clyne og Adam Lallana, mens Newcastle hadde skader på Paul Dummett og Massadio Haidara.

Liverpool-stjernen Sadio Mané var imidlertid tilgjengelig igjen etter suspensjon, og gikk rett inn på laget.

Mané startet på topp sammen med Daniel Sturridge. Roberto Firmino ble dermed henvist til benken fra start.

Slik startet lagene:

Newcastle (4-2-3-1): Robert Elliot - DeAndre Yedlin, Jamaal Lescelles (K), Ciaran Clark, Javier Manquillo - Jonjo Shelvey, Mikel Merino - Matt Ritchie, Ayoze Pérez, Christian Atsu - Joselu.

Benken: Darlow, Lejeune, Gámez, Hayden, Diamé, Murphy, Gayle.

Liverpool (4-3-3): Simon Mignolet - Joseph Gomez, Joel Matïp, Dejan Lovren, Alberto Moreno - Georginio Wijnaldum, Jordan Henderson (K), Philippe Coutinho - Mohamed Salah, Daniel Sturridge, Sadio Mané.

Benken: Karius, Milner, Klavan, Can, Oxlade-Chamberlain, Firmino, Solanke.

Dommer: Craig Pawson, South Yorkshire