Forverret Everton-krisen etter praktmål: – Var det Burnley eller Barcelona vi så?

Burnley noterte seg for 24 pasninger i laget før Jeff Hendricks scoring mot Everton. – Scoringen var en ren nytelse, slår TV 2-ekspert fast.

Everton – Burnley 0-1:

Burnley biter seg fast på øvre halvdel av tabellen etter å ha slått Everton 1-0 på Goodison Park søndag.

Se Burnley hvordan Burnley scoret etter 24 pasninger i laget øverst!

Evertons nederlag sørger for at presset på manager Ronald Koeman øker med uforminsket styrke. Klubben, som brukte over én milliard på spillerkjøp i sommer, ligger svakt plassert på en 16. plass på tabellen etter sju serierunder.

– Det er ting som ikke fungerer i Everton-stilen for tiden. De fortsetter å slite. Everton har en voldsom jobb å gjøre, sa TV 2-ekspert Petter Myhre.

– Koeman må ta ansvaret for dette. De fikk store pengesummer etter salget av Lukaku. Men spillerne som i sum skulle erstatte Lukaku er ikke i nærheten av å erstatte ham. De er helt tannløse offensivt, mente TV 2-ekspert Brede Hangeland.

Burnley tok ledelsen etter 21 minutter da Jeff Hendrick fintet bort et par Everton-spillere innenfor 16-meteren og plasserte ballen sikkert i mål bak hjemmelagets keeper Jordan Pickford.

Den vakre scoringen ble kampens eneste.

– Det var et angrepsspill vi forbinder med alt annet enn Burnley. En perlescoring, konkluderte TV 2-kommentator Kasper Wikestad etter scoringen.

Burnley foretok seg hele 24 pasninger i laget før scoringen.

– Var det Burnley eller Barcelona vi så?
TV 2-ekspert Brede Hangeland mener 1-0-scoringen til Burnley på Goodison Park kan bli årets mål i Premier League.

– Burnley hadde 24 pasninger i laget før de scoret. Var det Burnley eller Barcelona vi så? Scoringene går nok inn i historiebøkene i Premier League. Det var rett og slett en nytelse å se på det angrepet. Denne scoringen må vi ta med når vi skal oppsummere årets mål i Premier League ved sesongslitt, oppsummerte Hangeland.

Etter pause sendte Ronald Koeman innpå Wayne Rooney for for Morgan Schneiderlin i det 63. minutt i jakten på 1-1-scoringen.

Men verken Rooney eller Everton klarte å score, og blåtrøyene måtte konstatere 0-1-tap på eget gress.

Rooney vraket
Evertons megastjerne Wayne Rooney måtte starte kampen på benken fra start. Det overrasket ekspertene.

– Wayne Rooney var den store snakkisen før kampen, for han måtte ta plass på benken, sa TV 2-ekspert Brede Hangeland.

– Det var svært tungt for Rooney som startet veldig bra gjensynet i Everton. Men Rooney og Sigurdsson er kanskje litt for like spillertyper. Derfor ble Rooney ofret, mente Hangeland.

Ronald Koeman bekreftet at Wayne Rooney ble vraket av sportslige årsaker.

– Først av alt handler det om kampplanen. Laget er i en annen situasjon enn det vi forventet. Derfor valgte vi to rene spisser, og den beste startoppstillingen jeg mener til denne kampen, forklarte Everton-manager Ronald Koeman.

– Jeg snakket med Wayne før kampen og han tok det bra. Han er ikke glad, alle ønsker å starte. Men det handler ikke om enkeltspillere, det handler om laget, slo han fast.

Slik startet lagene:

Everton: Pickford – Martina, Keane, Williams, Baines – Gueye, Schneiderlin, Vlasic, Calvert-Lewin – Niasse, Sigurdsson.

Benken: Sandro, Rooney, Klaassen, Stekelenburg, Davies, Holgate, Lookman.

Burnley: Pope – Lowton, Tarkowski, Mee, Ward – Brady, Cork, Hendrick, Defour, – Arfield, Wood

Benken: Vokes, Barnes, Gudmundsson, Westwood, Lindegaard, Bardsley, Long.

Dommer: Jonathan Moss, West Yorkshire