Sánchez med magisk forarbeid da Arsenal seiret mot Brighton

Alexis Sánchez med sitt første målpoeng for sesongen, mens Nacho Monreal scoret sitt første ligamål på over fire år.

Arsenal - Brighton 2-0

Arsenal stilte uten både Mesut Özil og Laurent Koscielny, men i en svært fartsfylt fotballkamp på Emirates viste Arsenal frem sitt offensive register.

Nacho Monreal avsluttet en heftig kanonade mot Brighton-buret med sin 1-0-scoring i førsteomgang. Med høyrefoten prikket spanjolen inn sin første ligascoring på over fire år.

I andreomgang avsluttet Alex Iwobi et strålende Arsenal-angrep da han trygt satte inn 2-0-målet etter at et lekkert hælspark fra Alexis Sánchez åpnet opp Brighton-forsvaret. Det var chilenerens første målpoeng i ligaen denne sesongen, i tillegg til at det var Iwobis mål for sesongen.

Se 2-0-scoringen i videovinduet øverst i saken!

– Det er et kunststykke av et angrep, men én detalj skiller seg ut. Det er så bra av Sánchez. Man lurer på om han mener det, men det gjør han. Han har øyne i nakken, sier TV 2-ekspert om Brede Hangeland.

Dermed fortsatte Arsenal den gode formen. Gunners har ikke tapt siden 0-4-tapet mot Liverpool i august. Seieren sender London-klubben opp på en foreløpig femteplass med 13 poeng.

– Det var som forventet. Arsenal dominerte i sjanser og spill. Brighton yppet seg litt på slutten, men var egentlig ikke i nærheten, sier Hangeland.

Stolpesmell ved flere anledninger
Allerede etter ett minutt holdt vertene på å få en pangstart på kampen. Alexandre Lacazette fyrte løs fra 23 meter, men kanonskuddet smalt i stolpen. Returen havnet hos Alexis Sánchez, men chileneren var i ubalanse og klarte ikke å holde ballen nede.

– Det er en vanvittig prestasjon. Det er så lite rom der, men de finner frem til det, sier Hangeland.

Etter 12 minutter fikk Alex Iwobi muligheten, men avslutningen ble reddet enkelt av Mathew Ryan.

Kort tid senere startet Arsenal en ren kanonade mot Brighton-målet. Først ble det reddet på streken, før det påfølgende skuddforsøket fra Hector Bellerín også gikk rett i blokken. Men på det tredje skulle det skje. Nacho Monreal dempet ballen kontrollert før han dunket ballen i mål med høyrefoten.

– Det er en fortjent ledelse for Arsenal. Det måtte komme, sa TV 2s Premier League-ekspert Brede Hangeland.

Det var for øvrig spanjolens første ligascoring siden mars 2013.

Midtveis i omgangen var det Brighton sin tur til å smelle ballen i metallet. Solly March klinket til etter en lur frisparkvariant, men det knallharde skuddet gikk rett i stolpen. Returen falt til Lewis Dunk, men i likkhet med Sánchez klarte heller ikke Brighton-spilleren å avslutte på mål.

– Det er et sinnssykt skudd! Det bare synger i stolpen, sa Hangeland.

Etter 33 minutter fikk Lacazette en stor mulighet da Brighton rotet det til i bakre rekker. Plutselig var franskmannen og Sánchez to mot én, men Lacazette valgte å avslutte svakt på mål.

– Der burde han ha spilt Sánchez, det er litt egoistisk, sa Hangeland.

Kort tid før pause skapte Brighton flere farligheter foran Gunners-målet, men det hele endte med en voldsom Arsenal-kontring. Syv mann (!) stormet i angrep, men Aaron Ramsey klarte ikke å avslutte det fartsfylte angrepet med en scoring.

Davy Pröpper kunne ha sendt Arsenal-mannskapet til pause med et baklengsmål i sekken, men nederlenderens skudd skrudde langt utenfor mål. Dermed gikk lagene til pause med 1-0 etter en hendelsesrik omgang.

Sánchez med strålende forarbeid på 2-0
Kort tid etter hvilen testet Lacazette skuddfoten igjen, men denne gang fikk Shane Duffy kastet seg ned og blokkert skuddet med sine edlere deler. Iren bet tennene sammen og kom seg lynkjapt på beina igjen.

Etter 55 minutter viste Arsenal-mannskapet igjen frem sitt offensive register. Etter flere lekre, presise kombinasjoner, fant Sánchez sin lagkamerat Iwobi med et frekt hælspark. 21-åringen avsluttet på direkten og sende ballen rett i mål bak Ryan til 2-0.

– Genialt av Alexis Sánchez! Det må til for å løse opp! Se på den. Det er rett og slett vakkert, sa TV 2-kommentator Simen Stamsø Møller.

Kort tid etter scoringen kunne en leken Sánchez ha økt til 3-0, men Brighton-forsvaret fikk renset unna i aller siste sekund. Like etterpå ble en heading fra Sead Kolasinac reddet på streken.

Det kraftige Arsenal-overtaket fortsatte, men syv minutter før slutt kunne innbytter Glenn Murray ha skapt noen spennende sluttminutter, men den harde headingen gikk like utenfor mål.

Helt på tampen fikk innbytter Giroud en stor mulighet med en heading, men den gikk utenfor. Dermed endte det 2-0 på Emirates.

Seieren sender Arsenal opp på en foreløpig femteplass, mens Brighton ligger på 14. plass.

Slik stilte lagene:

Arsenal: Cech; Holding, Mustafi, Monreal; Bellerín, Ramsey, Xhaka, Kolasinac; Iwobi, Lacazette, Sánchez.

Brighton: Ryan; Bruno, Duffy, Dunk, Bong; March, Stephens, Pröpper, Izquierdo; Gross; Brown.