Kane kun slått av Messi: – Bedre enn Cavani og Lewandowski

Sky Sports News-ekspert Gary Neville tror Europas største klubber gledelig vil punge ut for å sikre seg Harry Kane. Men han tviler på at Tottenham vil selge toppscoreren.

Harry Kanes utrolige scoringsform bare fortsetter.

Etter å ha scoret hat trick mot Apoel i midtuken, fulgte han opp med to mål da Tottenham lørdag smadret Huddersfield 4-0 i Premier League.

Se Kanes to siste fulltreffere øverst!

Etter marerittmåneden i august har Kane nå scoret totalt 13 mål i september.

Hittil i kalenderåret 2017 har Tottenhams spisstjerne scoret 36 mål totalt i alle turneringer.

I Europas fem største ligaer er det kun Barcelonas Lionel Messi som har scoret flere. Argentineren har scoret 43 mål totalt siden 1. januar 2017.

  • Se hele listen nederst i denne saken!

– I samme klasse som Cavani og Shearer
Sky Sports-ekspert Gary Neville mener Harry Kane er på samme nivå som spissprofiler som Edinson Cavani og Robert Lewandowski – om ikke enda bedre.

– Jeg mener at Lionel Messi, Cristiano Ronaldo og Neymar er i en egen klasse. De er utrolige, og er nesten overnaturlig gode. Men ser du på den tradisjonelle spissrollen, eller 9'er-rollen, og spillere som Cavani, Lewandowski, Shearer så mener jeg Kane er av samme klasse. Og de er utrolige angripere, poengterer Neville i Sky Sports' studio.

Den tidligere Valencia-treneren og eks-Manchester United-kapteinen tror Europas største klubber nå ligger paddeflate etter å sikre seg Harry Kane etter sesongen.

– Han er bare 24 år. Real Madrid, Bayern München, Manchester United, Manchester City, Chelsea – samtlige av de største klubbene i Europa ønsker å kjøpe Harry Kane nå. De vil gledelig betale 1,5 milliarder for ham, for klubbene vet at de da vil få en spiller som i seks, sju, åtte år vil levere gull, fastslår Neville.

– Tre profiler han nekter å selge
Neville tviler imidlertid på om Tottenham-direktør Daniel Levy går med på å selge toppscoreren.

– Det finnes tre profiler Tottenham garantert ikke kommer til å kvitte seg med i løpet av de neste 18 månedene. Dele Alli, Pochettino og Kane kommer ikke til å gå noen steder. Daniel Levy nekter å selge dem, konkluderer han, og forklarer hvorfor:

– Tottenham bygger ny stadion som vil gi hele klubben et stort løft neste sesong. Med tanke på sesongkort, VIP-billetter, sponsorinntekter og klubbens nye stadion, som vil et av de beste i England, så vil han ikke tillate å gi slipp på noen av disse tre de neste 18 månedene. Daniel Levy vil tviholde på dem, konstaterer Neville.

Disse spillerne har scoret flest mål hittil i kalenderåret 2017 i alle turneringer:

  • Lionel Messi, Barcelona, 43 mål
  • Harry Kane, Tottenham, 36 mål
  • Edinson Cavani, PSG, 35 mål
  • Robert Lewandowski, Bayern München, 34 mål
  • Pierre-Emerick Aubameyang, B. Dortmund, 33 mål
  • Cristiano Ronaldo, Real Madrid, 31 mål

Kilde: SkySports/Opta