De Bruyne avgjorde gigantduellen: – Han er en av klubbens virkelig store

Han har en fortid i Chelsea, men Kevin De Bruyne viste ingen nåde mot gamleklubben på Stamford Bridge. Belgieren ble matchvinner da Manchester City vant 1-0 i gigantduellen.

Chelsea – Manchester City 0-1:

Gigantduellen mellom Chelsea og Manchester City ble et oppgjør der ingen av lagene turte å ta de store sjansene.

Men i det 66. minutt dukket Kevin De Bruyne opp og dundret inn 1-0-ledelse til Manchester City fra like utenfor 16-meteren. Det ble kampens eneste scoring, og Manchester City gikk seirende ut av gigantduellen på Stamford Bridge.

– Det var en taktisk kamp og en disiplinert kamp fra begge lag. Vi hadde mest sjanser. Det er flott å vinne her, for det er svært vanskelig å ta alle tre poengene på Stamford Bridge, sa De Bruyne, som selv har en fortid i Chelsea.

– Det tilhører fortiden. Det som skjedde der skjedde der, og jeg angrer ikke på at jeg gikk til Chelsea. Det gjorde meg sterkere. Jeg tok en avgjørelse og Chelsea tjente penger på meg. Jeg stortrives i City og sammen med mine lagkamerater her, mente matchvinneren.

Manchester Citys manager Pep Guardiola minnet om hva Chelsea presterte forrige sesong.

– Det finnes ikke ord for å beskrive hva Chelsea presterte forrige sesong. Derfor var det svært viktig å vinne her. I første omgang fant vi ikke i helt rytmen, men etter pause ble det bedre. Jeg vil gratulere alle mine spillere med seieren, sa Guardiola etter kampslutt.

Guardiola ga også Kevin De Bruyne velfortjent ros.

– Alle snakker om Kevin de Bruyne. Han kan gjøre absolutt alt på en fotballbane. Men han er en beskjeden gutt, derfor er jeg så glad på hans vegne, for jeg vet hvor glad han er etter denne kampen, smilte spanjolen.

– Han er god på små flater, han er ydmyk og han er klok. Kevin har hurtigheten og kan bidra både offensivt og defensivt og flink til å finne rom. Han kan spille i fem posisjoner, så vi er virkelig heldige, konkluderte han.

Conte klaget på kampprogrammet
Chelsea-manager Antonio Conte mente City gjorde det svært vanskelig for blåtrøyene.

– Det var en tøff kamp for vi vet at City er et strålende lag som det er vanskelig å spille mot. Jeg synes at City ga alt idag, og jeg er fornøyd med spillernes vilje og lidenskap. De møtte et svært tøft lag, sa Conte, før han klaget på det tøffe kampprogrammet Chelsea har hatt for tiden.

– Før slike kamper må spillerne rehabilitere seg. Om de er slitne så blir det vanskelig å løpe fra boks til boks. Vi skapte sjanser, men scoret ikke på dem, mente han.

Álvaro Morata måtte ut med skade tidlig i første omgang. Conte kunne ikke si om skaden er alvorlig.

– Det er logisk at du risikerer ting når du spiller tre kamper på sju dager. Jeg håper ikke Morata har pådratt seg en alvorlig skade. Det er en hamstring-skade, men vi vet ikke om det er alvorlig. Nå ser vi fremover. Spillerne skal få hvile, og jeg er stolt over både trenerteamet og spillerne etter denne kampen, mente italieneren.

Ekspertene hyllet matchvinneren
TV 2-kommentator Øyvind Alsaker hyllet matchvinner Kevin De Bruyne.

– De Bruyne skal snart skrive ny langtidskontrakt med City og er en av klubbens virkelig store. Han er sannsynligvis en arvtaker for David Silva, som har bikket 30 og vært med siden tittelen i 2012, sa TV 2-kommentator Øyvind Alsaker om belgieren.

– Pep Guardiola ledet City til 1-0. Det var mer enn nok for et titteljagende Manchester City. Nå har Chelsea seks poeng opp til Manchester-klubbene, sa han videre.

Ekspertene mente City vant fortjent.

– City hadde ballen klart mest og skapte mest sjanser. De gjorde det på den måten Guardiola ønsket City skulle gjøre det på, og vant fullt fortjent. De gjorde det på City-måten, og vant etter et øyeblikks briljant spill av De Bruyne. For scoringen var langt fra ferdigscoret, for å si det sånn, sa TV 2-ekspert Brede Hangeland.

Seieren sørget for at Manchester City overtok tabelltoppen foran byrival Manchester United på bedre målforskjell.

Morata ut med skade
Chelsea skapte de største sjansene i åpningsminuttene på Stamford Bridge. Blant annet headet toppscorer Álvaro Morata utenfor etter bare tre minutters spill.

Manchester City overtok gradvis mer og mer av ballbesittelsen. Chelsea på sin side lå lavt og satset på kontringer.

Etter 34 minutters spill fikk Morata føling med en hamstringskade og måtte forlate banen.

Spanjolen tok en kvikk prat med Chelseas medisinske apparat på sidelinjen før han gikk rett i garderoben for videre behandling.

Inn for toppscoreren kom Willian.

– Det er dårlig nytt for Chelsea. Toppscoreren med seks mål på seks må ut. Det var synd, for der mistet kampen en av kampens største attraksjoner, sa TV 2-kommentator Øyvind Alsaker.

Den første omgangen på Stamford Bridge endte målløst.

– Det var to managere som kjenner hverandre godt, og det ble litt stillstand. Lagene slet med å bryte hverandre ned, og det ble få sjanser, sa TV 2-ekspert Brede Hangeland i pausen.

De Bruyne sendte City i ledelsen
Klisjeen «stillingskrig» beskriver de første minuttene av andreomgang best.

Manchester City hadde ballen mest, mens Chelsea la med flere mann i forsvar og ventet på muligheten til å kontre.

I det 66. minutt fikk Manchester City scoringen de hadde jaktet på. Kevin De Bruyne, som har en fortid i Chelsea, fikk ballen av Gabriel Jesus utenfor 16-meteren. Belgieren dundret ballen vakkert i hjørnet.

– Det lå litt i luften. Hvor viktig blir den scoringen, Pep Guardiola? Det var assistkongen Kevin De Bruyne som scoret, og det var hans første mål for sesongen, sa TV 2-kommentator Øyvind Alsaker etter scoringen.

20 minutter før slutt gjorde Antonio Conte et offensivt bytte. Pedro kom inn for Eden Hazard, og angriperen Michy Batshuayi kom inn for Tiemoue Bakayoko.

Men City var nærmere 2-0 enn Chelsea 1-1. Gabriel Jesus måtte blant annet se sin lekre volley bli reddet på streken fem minutter før kampslutt.

Hazard startet for Chelsea
Eden Hazard startet sin første ligakamp for Chelsea denne sesongen etter å ha slitt med skade.

Antonio Conte gjorde to endringer på laget fra laget som slo Atletico Madrid i Mesterligaen.

Suspenderte David Luiz og Victor Moses var ute, mens Antonio Rudiger og Andreas Christensen var inne.

Pep Guardiola gjorde kun én endring fra kampen mot Sjakhtar Donetsk midtuken.

Sergio Agüero, som skadet seg i en bilulykke i Amsterdam torsdag, ble erstattet av Raheem Sterling.

Slik startet lagene:

Chelsea (3-5-2): Courtois – Cahill, Christensen, Rudiger – Azpilicueta, Kanté, Bakayoko – Fàbregas, Alonso – Hazard; Morata

Manchester City (5-3-2): Ederson – Walker, Stones, Otamendi, Delph – Fernandinho, De Bruyne, Silva – Sané, Sterling, Jesus.

Dommer: Martin Atkinson, West Yorkshire