Ustoppelige Kane med to nye fulltreffere

Harry Kane avgjorde kampen for Tottenham i den første omgangen. Spissen har nå scoret utrolige 36 mål hittil i 2017.

Huddersfield - Tottenham 0-4 (0-3)

Se alle målene i videovinduet øverst!

Harry Kane har for alvor lagt tørkeperioden og august bak seg. Spissen kom til oppgjøret mot Huddersfield rett fra et hat trick i midtuken borte mot APOEL i Mesterligaen. Lørdag noterte han seg for to nye scoringer.

Dermed har spissen scoret utrolige 13 mål for klubb og landslag i september måned.

For ikke å snakke om 27 mål i serien og 36 mål for klubben totalt i kalenderåret 2017...

– Det er formidable tall, sier TV 2s ekspert Petter Myhre.

TV 2s Premier League-ekspert Brede Hangeland mener det ikke lenger er noen tvil om Kanes kvalitet.

– Det er en diskusjon om Kane er verdensklasse. Selvsagt er han verdensklasse! Han scorer mål på bestilling.

– Jeg er full av beundring for det Harry Kane og Tottenham gjør i dag, sier Hangeland.

Hovedpersonen selv mener han er i sitt livs form.

– Mål sammenlignet med kamper er dette trolig den beste måneden jeg har hatt, spesielt etter august. Jeg føler meg bra, jeg føler meg selvsikker og jeg er der for å score mål. Vi må fortsette slik etter landslagspausen, sier Kane til BBC etter kampen.

– Har du noen gang vært bedre?

– Trolig ikke.

Tottenham gjorde all jobben i førsteomgang og vant komfortabelt 4-0 mot et tafatt Huddersfield. Foruten Harry Kane kom også venstreback Ben Davies og innbytter Moussa Sissoko på scoringslisten. Kanes to scoringer sender 24-åringen opp på toppen av toppscorerlisten sammen med en hel haug andre toppspisser. Samtidig sender det Spurs opp på tredjeplass på tabellen.

– Jeg tror det er et tidsspørsmål før det løsner på Wembley også, men det er borteformen som holder dem i tittelracet nå, sier Petter Myhre.

Fryktinngytende borteform

Huddersfield hadde ikke tapt hjemme i Premier League, mens Tottenham kom til oppgjøret med kun seire på bortebane denne sesongen.

Faktisk hadde Spurs vunnet åtte av de siste ni kampene på bortebane før kampen på John Smith's Stadium,

Dermed var det klart at én av disse statistikk ville ryke, og det var aldri særlig tvil om hvilken statistikk som sto for fall.

Etter fem minutter kom et aldri så lite skremmeskudd fra Huddersfield. Høyreback Tommy Smith fikk tid og rom fra snaue 25 meter og fyrte av en kanon som Hugo Lloris måtte gi en farlig retur på.

Siden skulle nesten alt handle om Tottenham og Harry Kane.

3-0 etter 20 minutter

For etter 9 minutter glapp det bak hos gjestene. Huddersfields målvakt Jonas Lössl var ute på 30 meter for å slå langt, men sendte ballen rett på hodet til Kieran Trippier. Spurs' høyreback kunne dermed heade Harry Kane alene gjennom, og storscoreren lot seg selvsagt ikke be to ganger.

Kane var iskald alene mot Lössl og banket ballen ned i det nærmeste hjørnet. 1-0 til gjestene fra Nord-London.

Bare syv minutter senere smalt det igjen bak Lössl i vertenes mål. Spurs kombinerte strålende på midtbanen før Christian Eriksen ble spilt gjennom. Dansken ble løpt opp av Chris Löwe, men ballen havnet i stedet til Ben Davies som hadde tatt turen opp fra sin venstreback-posisjon. Davies beholdt roen og chippet ballen over Lössl og i mål. Dermed sto det 2-0 til gjestene og det skulle bli enda mer.

Danske Lössl hadde en forferdelig start på matchen og rotet det ordentlig til etter 20 minutter. Målvakten skulle klarere langt, men under press fra Kane traff han ballen med standfoten først slik at han sparket hull i luften. Ballen falt til Kane på åpent mål, men for en gangs skyld ble spissen ubesluttsom og avslutningen endte til slutt opp i armene til den danske keeperen.

Lössl kunne imidlertid ikke lastes tre minutter senere. Harry Kane fikk tid og rom til å vende opp snaut 20 meter fra vertenes mål. Med sedvanlig presisjon skrudde han ballen vakkert i lengste hjørne med venstrefoten bak en utspilt danske.

– En glitrende prestasjon, sa Brede Hangeland i pausen. – Han scorer med høyre, han scorer med venstre, han scorer med hodet – han kan alt når det gjelder avslutninger denne mannen.

Spurs kjørte over stakkars Huddersfield. Dele Alli traff stolpen etter en halvtime etter en god enkeltmannsprestasjon, og det virket nå som bare et spørsmål om hvor stor seieren ville bli.

– Man sitter bare og venter på mål nummer tre fra Harry Kane og et nytt hat trick, sa TV 2s kommentator Simen Stamsø Møller.

Det var en frustrerende førsteomgang for Huddersfield som slett ikke så ufarlige ut når de kom fremover. Problemet var bare at de overhodet ikke klarte å håndtere Spurs' angrepsspillere.

Laurent Depoitre spilte på topp fra start i Steven Mouniés skadefravær og rett før pause viste den storvokste belgieren seg frem da han banket ballen i tverrliggeren bak Lloris.

Nærmere kom Huddersfield imidlertid ikke og dermed måtte David Wagners menn gå til pause liggende under 0-3.

Parademarsj

Den andre omgangen ble en ren parademarsj for Spurs. Både Kane og Dele Alli var farlig frempå flere ganger det første kvarteret av omgangen.

Sistnevnte fikk imidlertid fokus på seg av feil årsaker i det 58. minutt. Unggutten, som må stå over Englands VM-kvalifiseringskamp mot Slovenia til uken på grunn av en suspensjon for å ha vist fingeren, kastet seg ned og filmet i en duell med vertenes keeper. For den skuespillerprestasjonen fikk Alli et fortjent gult kort.

Harry Kane jaktet sitt tredje mål for dagen, men det lot vente på seg. Tempoet i kampen var merkbart lavere sammenlignet med den heseblesende førsteomgangen og Tottenham var i det store og hele fornøyd med resultatet de hadde. Etter 75 minutter ble Christian Eriksen byttet ut. Den danske juvelen gikk dermed for en sjelden gang av banen uten verken mål eller assist.

Etter 85 minutter ble også Harry Kane byttet ut til fordel for Heung-min Son. Den engelske landslagsspissen klarte ikke å skjule sin ergrelse over at det dermed ikke ble et nytt hat trick i beltet, og ny kampball med hjem.

Helt på tampen av kampen fikk innbytter Moussa Sissoko æren av å avslutte målfesten med sin første scoring for klubben. Det rundet av en perfekt bortekamp for Spurs, som nå går inn i landslagspausen stinne av selvtillit.