Reservepreget Arsenal herjet i Hviterussland

Da Arsenal sparte en rekke stjernespillere, sto reservene frem.

BATE - Arsenal 2-4 (1-3)

Arsenal stilte svært reservepreget mot BATE torsdag kveld, og stjerner som Alexis Sanchez og Alexandre Lacazette slapp å ta den 2500 kilometerlange turen til Hviterussland.

Se alle målene i Sportsnyhetene øverst!

Stjernenes fravær ga spillere som Theo Walcott og Jack Wilshere en sjelden sjanse fra start. Den grep de med begge hender.

Allerede etter 25 minutter var kampen i realiteten avgjort. Da sto det 3-0 til gjestene fra London etter to mål fra Walcott og ett fra midtstopper Rob Holding.

Men bare tre minutter etter Holdings scoring, pustet vertene litt liv i kampen igjen da de reduserte etter en dødball. Mirko Ivanic steg til værs og stanget inn et godt slått frispark bak en utspilt David Ospina i Arsenal-buret. Det resultatet sto seg til pause.

Andre omgang startet på samme måte som den første. Arsenal gikk rett i strupen på vertene og etter 48 minutter ble de tildelt et tilsynelatende noe strengt idømt straffespark.

Et Arsenal-frispark gikk over alt og alle, men inne i straffefeltet hadde dommeren sett en forseelse mot Arsenals Shkodran Mustafi.

Straffen ekspederte Olivier Giroud iskaldt i mål. Det var franskmannens hundrede mål for klubben.

– Jeg hadde muligheten til å få hat trick, men visste at Giroud sto med 99 mål. Det var en fin mulighet for han til å nå 100, derfor tok han straffen, sa tomålsscorer Walcott til BT Sport.

BATE ga seg likevel ikke uten kamp og andreomgang ble en langt jevnere affære enn den første. Etter 67 minutter fikk de betalt for sin iherdige innsats da Mikhail Gordeichuk på nytt reduserte for vertene.

Flere mål ble det imidlertid ikke, og Arsène Wenger vil nok være svært fornøyd med gjennomføringen av kampen mot hviterusserne.

Arsenal spilte seriekamp så tidlig som mandag og skal i aksjon igjen mot Brighton allerede søndag formiddag, noe som har irritert Arsène Wenger som kalte kamprogrammet «litt grusomt» tidligere denne uken.