HARDE PAKKER?: Mesut Özil og Joe Gomez ble ikke enige om hvem som skulle få ballen i ligamøtet i august. Neste møte kan komme til å finne sted på selveste julaften.
HARDE PAKKER?: Mesut Özil og Joe Gomez ble ikke enige om hvem som skulle få ballen i ligamøtet i august. Neste møte kan komme til å finne sted på selveste julaften. Foto: Carl Recine

– Toppkampen kan komme til å bli spilt på julaften

Julemøtet mellom Arsenal og Liverpool kan komme til å bli spilt på selveste julaften.

Det skriver Daily Telegraph. Den britiske avisen hevder at kampen, som opprinnelig er satt opp den 23. desember, sannsynligvis blir flyttet til julaften.

Telegraph skriver at Sky Sports planlegger at minst én Premier League-kamp skal bli spilt den 24. desember. Det vil i så fall bli første gang på 22 år at det er blitt spilt en ligakamp på denne datoen.

Sky ønsker å velge den mest attraktive kampen, og har blinket seg ut toppoppgjøret mellom Arsenal og Liverpool.

Kun én gang tidligere har det vært spilt Premier League-fotball på julaften. Det var kampen mellom Leeds og Manchester United i 1995. Også da falt julaften på en søndag.

Siden den gang har julaften vært på en søndag to ganger. De gangene ble det avgjort ikke å flytte kamper fra lørdag til søndag. I år blir det trolig annerledes.

Det kan bety trøbbel for de tilreisende Liverpool-supporterne. Fansiden Spirit of Shankly ber om at kampen ikke blir flyttet.

– Avhengig av kamptidspunkt og offentlig transport, vil majoriteten av Liverpool-fansen ikke komme seg hjem før tidlig på morgenen første juledag. SOS (Spirit of Shankly) vil kontakte relevante personer for å fremme vårt syn om at det er fullstendig uakseptabelt å forvente at fans vil dra på kamp på dette tidspunktet. Dette forslaget viser igjen null hensyn til supporterne, skriver nettsiden.

TV 2s Premier League-kommentator Kasper Wikestad har forståelse for supporternes synspunkt.

Ja, definitivt. Det å reise i England rundt de tidene der er ingen spøk. Kapsiteten er begrenset og det skaper mye trøbbel. Det å flytte mange tusen bortefans kan bli veldig problematisk, sier Wikestad.

Det er første juledag som er den viktigste dagen i den britiske julefeiringen.

– Det er noe med tradisjoner også. Det høres ut som en veldig dårlig idé på alle mulige måter. TV bestemmer mye, men produktet er lite verdt uten folk på tribunene. Det å høre på fansen i sånne sammenhenger er veldig viktig, sier Wikestad.

En eventuell flytting vil også få konsekvenser for den tradisjonsrike Boxing Day-runden, der Arsenal møter Crystal Palace, og Liverpool møter Swansea. Begge disse to kampene vil da trolig bli flyttet til 27. desember.

I ligamøtet mellom Liverpool og Arsenal i august endte det med en imponerende 4-0-seier til Liverpool. Etter seks spilte runder er Liverpool på femteplass med elleve poeng, mens Arsenal er på syvende plass med ett poeng mindre.