Håndballjentene lekte seg mot Ukraina: – De ble dengt som en død biff

Anført av Nora Mørk leverte Norge varene i den første EM-kvalifiseringskampen mot Ukraina onsdag kveld.

Norge – Ukraina 35-22:

Stjørdalshallen/Bergen (TV 2 Sporten):

Norge hadde ikke tapt mot Ukraina siden VM-tapet Kroatia i 2003 – og måtte finne seg i å være storfavoritter i onsdagens første EM-kvalifiseringskamp.

De norske håndballjentene innfridde forventningene til gangs og smadret Ukraina hele 35-22 foran stappfulle tribuner i Stjørdalshallen.

– Norge bare maler og maler og «mørner» motstanderen. Så blir de bare dengt som en død biff, konkluderte TV 2-kommentator Harald Bredeli, og slo fast:

– Det skal koste å møte verdens beste håndballag på kvinnesiden, sa Harald Bredeli.

Thorir: – Vi innfridde kampmålene
Landslagssjef Thorir Hergeirsson ville imidlertid ikke ta helt av etter storseieren mot Ukraina.

– Vi hadde en del mål i kampen og prøvde å fokusere kamplanen mot de. I stor grad innfridde vi de kampmålene vi satt oss, sa Thorir Hergeirsson til TV 2 Sporten etter kampslutt.

– Det er positivt at vi lyktes med byttene i forsvarsspillet. Farten ble litt mindre da de små spillerne gikk ut. Det var bra driv i laget og bra tempo fra start. Det er imidlertid vanskelig å måle dette mot et lag som Ukraina som ikke er med i VM. Vi er et godt stykke unna mesterskapsform, men det var en god kamp, fortsatte Norges suksessjef.

Nora Mørk scoret seks mål for Norge i storseieren.

– Jeg synes vi hadde kontroll helt fra start. Ukraina er egentlig ikke så dårlige, så vi slet litt bakover, men det var en god kamp. Vi spiller litt annerledes forsvar med Norge enn på klubblaget, sa Mørk til TV 2 Sporten.

Kari Brattset ble Norges toppscorer i kampen med mål på åtte forsøk.

– Jentene er så flinke til å spille hverandre gode. Jeg følte at jeg klarte å slippe ned skuldrene og ikke tenke så mye, og bare gjøre det jeg pleier å gjøre. Det var deilig å sette de ballene i mål, sa toppscoreren til TV 2 Sporten.

Ble løftet frem av publikum
Norge gikk rett i ledelsen fra avkast og ble løftet frem av et entusiastisk hjemmepublikum.

Etter bare tre minutter ledet håndballjentene komfortabelt 4-1, og da tok Ukraina timeout.

Ukraina bet imidlertid litt fra seg, men etter ti minutter ledet Norge 8-4. Etter et snaut kvarter var ledelsen økt til 11-6.

– Men vi er nødt til å gjøre noe bak der, jeg synes at vi slapp til Ukraina til alt for lett defensivt, poengterte kommentator Harald Bredeli på stillingen 12-8 til Norge.

Nora Mørk satte inn sitt tredje for dagen da hun økte ledelsen 13-9, og noen minutter var Norges ledelse økt til 15-9.

Snaue fire minutter før pause ledet Norge komfortabelt 17-10, og da dommeren blåste for sidebytte kunne håndballjentene gå i garderoben med en solid 19-13-ledelse.

– Vi slapp inn 13 mål og det er for mange. Landslagssjefen kan ikke være fornøyd med det Norge gjorde defensivt, konkluderte TV 2-ekspert Bent Svele.

Etter pause gikk det flere minutter før Norge maktet å score igjen.

Kapteinen tok ansvar
Først etter 33 minutter føk landslagskaptein Stine Bredal Oftedal gjennom Ukrainas forsvar og økte til 20-13.

Like etter satte Nora Mørk inn 21-13 med sitt sjette for dagen og noen minutter senere var Norge i ledelsen med hele ni mål – 23-14. Da kampuret viste 40 minutter hadde Norge sikret seg en ledelse på ti mål. Resultattavla viste 25-15.

– For et et samspill av Norge, og Ukraina begynte virkelig å gjøre feil. Det skal koste å møte verdens beste håndballag på kvinnesiden, sa Harald Bredeli på stillingen 27-11 til Norge.

Etterhvert mistet Ukraina all tro og spørsmålet ble bare hvor stor Norges seier skulle bli.

Ti minutter før slutt ledet Norge 32-19.

– Vi skal vinne med mest mulig mål til kampen er slutt, sa landslagssjef Thorir Hergeirsson i timeout på det tidspunktet.

Til slutt vant Norge hele 35-22.

– Selv om ikke alt var perfekt, så hadde Norge hele tiden god kontroll på kampen, poengterte Harald Bredeli.

Disse var tatt ut i troppen til EM-kvalifiseringskampene mot Ukraina torsdag og Sveits 1. oktober kl 1700:

Målvakter: Silje Solberg (Issy Paris). Katrine Lunde (Vipers Kristiansand) Utespillere: Mari Molid (Randers HK), Emilie Hegh Arntzen (Vipers Kristiansand), Veronika Kristiansen (FC Midtjylland). Jeanett Kristiansen (Vipers Kristiansand), Stine Skogrand (Silkeborg-Voel KFUM), Vilde Mortensen Ingstad (Team Esbjerg), Nora Mørk (Gyøri Audi), Stine Bredal Oftedal (Gyøri Audi), Malin Aune (Vipers Kristiansand), Kari Brattset (Vipers Kristiansand), Silje Waade (Byåsen Elite), Tonje Løseth (FC Midtjylland), Amanda Kurtovic (CSM Bucurest), Camilla Herrem (Sola HK), Sanna Solberg (Team Esbjerg), Marit Røsberg Jacobsen (Byåsen Elite)