Ødegaard om vrakingen: – Blir litt skuffet og irritert

Martin Ødegaard legger ikke skjul på at han hadde forventet å være tilbake i A-landslagstroppen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Martin Ødegaard har storspilt for klubblaget Heerenveen, som ligger på andreplass i nederlandsk serie, men ble likevel ikke tatt ut i Lars Lagerbäcks A-tropp til kampene mot San Marino og Nord-Irland.

Det har fått mange til å reagere, inkludert TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen som mener 18-åringen er «sportslig overkvalifisert» og at det ikke «finnes noen god grunn» til å utelate Heerenveen-spilleren.

Forventet å bli tatt ut
18-åringen har til gode å bli uttatt i A-troppen så lenge Lars Lagerbäck har styrt skuten, og innrømmer at han er skuffet over å ha blitt oversett av svensken.

Ødegaard hadde trodd at prestasjonene ville gi ham en plass på A-landslaget igjen.

– Jeg hadde vel håpet på det selv, og på noen måter forventet det. Jeg føler jeg har prestert bra over tid her, og spiller på et lag som gjør det bra i en god liga. Jeg hadde håpet at det var nok, men det var det dessverre ikke. Det var litt skuffende, men sånn er det. Man får akseptere det også, sier Ødegaard til TV 2.

– Litt skuffet og irritert
Ødegaards Heerenveen er det eneste ubeseirede laget i Eredivisie så langt denne sesongen, og etter å ha lagt den umiddelbare skuffelsen bak seg ser han nå frem helgens utfordring.

– Man blir alltid litt skuffet og så blir man jo irritert, men kan ikke gå og irritere seg over sånne ting. Man må ha fokus på hverdagen igjen. Vi har en stor kamp til helgen, og da får man heller fokusere på det og nyte at man spiller så store kamper og gode kamper, sier Ødegaard.

Søndag venter det hjemmekamp mot storklubben Ajax for 18-åringen, som nylig møtte landslagssjef Lagerbäck i Amsterdam.

– Det var et Nike-event der vi møtte hverandre og snakket litt, men vi har ikke snakket noe spesielt.

– Snakket du om hva slags tanker han har for deg?

– Det var ikke så mye vi pratet. Det var litt mer generelt, å hilse på og at jeg kunne ta kontakt om det var noe jeg lurte på. Utover det snakket vi ikke så mye, sier Ødegaard.

– Får bare fortsette å utvikle meg
I den forrige kampen ble landslaget smadret av regjerende verdensmester Tyskland, men han vil ikke bruke det smertefulle 0-6-tapet for å snakke seg selv inn på landslaget.

– Jeg skal ikke sitte her å snakke om jeg er god nok eller ikke, men jeg føler jeg er i fin form og hadde vært veldig klar om jeg hadde blitt tatt ut, sier 18-åringen.

– Forstår du at det er en del der hjemme som lurer på om Lagerbäck har noe imot Ødegaard?

– Hehe… Det er litt sånn det blir når man ikke blir tatt ut. Hvis folk mener du skal være med, så blir det skriverier, overskrifter og det ene og det andre. Det er sånn det er med fotballen.

– Tenker du det er noe med deg som spillertype han ikke har sansen for?

– Nei, det er vanskelig for meg å si. Det må du spørre ham om. Jeg prøver bare å gjøre mitt beste her og prestere her. Hvis det ikke er godt nok får jeg bare fortsette å utvikle meg, sier Ødegaard.

Og han er klar på at motivasjonen er på plass når han skal spille for U21-landslaget neste uke.

– Den er alltid god. Vi har to avgjørende kamper nå. Vi må vinne de om vi skal ha en sjanse. Det blir spennende og kult. En tøff kamp mot Irland først, og så hjemme mot Tyskland.