PROFILER: Amanda Kurtovic og Nora Mørk kjemper om den samme posisjonen på landslaget. Det er likevel ingen sure miner.
PROFILER: Amanda Kurtovic og Nora Mørk kjemper om den samme posisjonen på landslaget. Det er likevel ingen sure miner. Foto: Ruud, Vidar

Vil gi Mørk kamp om drømmeposisjonen

Amanda Kurtovic håper på mer tillit som høyreback for landslaget.

Se Norge-Ukraina på TV 2 og Sumo fra kl. 18.00!

Norges vei mot EM i Frankrike neste år starter med oppgjør mot Ukraina i Stjørdalshallen onsdag kveld.

Der håper Amanda Kurtovic å få mer spilletid i favorittrollen som høyreback – en posisjon som har vært forbeholdt Nora Mørk de siste årene.

Kurtovic fikk posisjonen i Larvik etter at Mørk dro til Györ, og hun har samme rolle nå i sin nye klubb i CSM Bucuresti i Romania.

Det var derfor de hentet meg, sier Kurtovic til TV 2.

– Det har starta bra, jeg spiller back, det er der jeg trives og det er der jeg vil være, sier Amanda Kurtovic.

– Får du samme muligheten på landslaget også?

– Jeg er klar til å ta den fighten der, og har sagt at jeg er klar til å spille back. Jeg mener det er rom for flere i den posisjonen. Og jeg har veldig god kommunikasjon og samarbeid med Nora, så det tror jeg blir veldig bra.

– Mørk lar seg ikke dytte ut, men dere kan bli et godt team?

– De beste lagene har to spillere på hver plass. Det er viktig for å prestere. Jeg har lyst til at vi lager et godt team der.

Kurtovic mener hun har mye å tilføre som høyreback, men er samtidig klar på at hun føler at hennes kvaliteter blir gjemt bort når hun spiller kant.

Men hvis jeg blir satt på kant, så spiller jeg der også. Jeg spiller der hvor det er best for laget. Det viktigste er at laget presterer, sier Kurtovic.

I troppen til EM-kvalifiseringskampene denne uken har landslagssjef Thorir Hergeirsson tatt ut tre venstrehendte spillere som både kan spille høyre back og kant: Mørk, Kurtovic og Stine Skogrand.

– Sånn som det ser ut nå, spiller Amanda bak i banen i Bucuresti, og da får hun god trening i den rollen. Det er en fordel at spillerne også på landslaget er i de posisjonen de spiller i til daglig. Det er viktig når kravet er høyt, sier Hergeirsson.

– Vi trenger mangfold og ulike kvaliteter i rollene og Nora og Amanda er veldig ulike spillere. Det kan være en styrke for oss. Og sammen med Stine kan de håndtere flere posisjoner. Det er alltid godt å vite når vi skal sette sammen et mannskap.