IKKE FORNØYDE: José Mourinho og Arsène Wenger føler seg urettferdige behandlet.
IKKE FORNØYDE: José Mourinho og Arsène Wenger føler seg urettferdige behandlet. Foto: Rui Vieira

Mourinho raser over kampoppsettet

Ifølge The Telegraph skal José Mourinho være rasende over det han føler er et urettferdig kampprogram. Men det er Arsène Wenger som har størst grunn til å klage.

Manchester United-manager José Mourinho er ifølge Telegraph «rasende» og «forvirret» over kampoppsettet i Premier League.

Problemet skal være de tre seriekampene som kommer umiddelbart etter Uniteds bortekamper i Mesterligaen.

Liverpool får mest hvile

Alle Uniteds bortekamper i Europa spilles på onsdager og blir etterfulgt av lørdagskamper klokken 16 i Premier League.

Det har fått Mourinho til å reagere, og han kan ha et poeng. Telegraph har sammenlignet antall timer hvile mellom kampene for de andre engelske lagene som deltar i Mesterligaen, og tallenes tale er klar.

Mens Manchester United kun har 196 timer hvile mellom bortekamper i Mesterligaen og neste Premier League-kamp, har Liverpool 321 timer, Tottenham 290 timer, Chelsea 250 timer og Manchester City 219 timer.

Manchester United spiller mot Crystal Palace klokken 16 lørdag til tross for at de møter CSKA Moskva på bortebane onsdag kveld. Dermed vil ikke laget være tilbake igjen på engelsk jord før i morgentimene torsdag, og blir derfor tvunget til å trene senere på dagen, etter en 2500 kilometer lang flyreise.

Liverpool var også i Moskva tirsdag, der de kun klarte 1-1 mot Spartak Moskva. Jürgen Klopp trenger imidlertid ikke være bekymret for at troppen ikke skal være uthvilt før neste seriekamp. I motsetning til United spiller ikke Liverpool kamp igjen før søndag klokken 17.30, noe som gir Klopps menn nærmere 50 timer mer hvile enn ligarivalen.

Verst for Arsenal

Det er imidlertid ikke kun Mourinho og Manchester United som har grunn til å klage. Arsenal og Arsène Wenger spiller uvant nok i Europaligaen i år, og det vil bli et tøft møte med Europas andre nivå. I London Evening Standard kaller den franske manageren Arsenals kampoppsett for «grusomt».

Arsenal slo West Bromwich 2-0 på Emirates mandag kveld, og allerede på torsdag møter de BATE Borisov i Hviterussland, en reise på nesten 4000 kilometer. Så venter en formiddagskamp mot Brighton i Premier League søndag klokken 13.

– Jeg har et valg å gjøre (med tanke på laguttaket mot BATE) og for øyeblikket vil jeg si at kampprogrammet for oss er litt grusomt, sier Wenger.

– Men TV-kanalene bestemmer og jeg klager ikke over det.