TILBAKE PÅ LANDSLAGET: Estavana Polman ikler seg de nederlandske fargene bare tre måneder etter fødselen.
TILBAKE PÅ LANDSLAGET: Estavana Polman ikler seg de nederlandske fargene bare tre måneder etter fødselen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Stjernen tilbake på landslaget tre måneder etter fødselen

– Jeg er stolt, sier Estavana Polman.

Mens Heidi Løke (34) ble mor for andre gang den 30. juni, var det en annen håndballstjerne som fikk sin førstefødte noen dager før.

Den nederlandske stjernspilleren Estavana Polman (25) og fotballkjæresten Rafael van der Vaart fikk datteren Jesslynn Estavana.

Når det norske håndballandslaget denne uken skal spille EM-kvalifiseringskamp mot Ukraina, er det uten Heidi Løke på laget.

– Stolt
Nederland skal også spille EM-kvalik, og møter Hviterussland i Eindhoven. En som kan få spilletid der er Estavana Polman, som nå er tilbake på landslaget bare tre måneder etter fødselen.

– Jeg er stolt av å være her igjen. Jeg nyter det mer. Det var noen ganger jeg savnet det. Å spille med klubblaget, trener og være med det nederlandske landslaget. Det ble normalen etter mange år, men det er ikke normalt. At jeg har vært ute av det gjør at jeg nyter det mer, sier hun til adl.nl.

Mijn kleine meisje wordt groot💕

Et innlegg delt av Estavana Polman (@estavana)

– Vil jeg klare å komme tilbake?
Under graviditeten kjente hun imidlertid på frykten for at det var begynnelsen på slutten av håndballkarrieren.

– Under graviditeten slo det meg at dette er det jeg alltid har ønsket, men vil jeg klare å komme tilbake? Begynner jeg å bli gammel? Det ville vært en løgn om jeg sa jeg trodde «ah, alt kommer til å gå så fint.» Nå er jeg veldig glad for å være her igjen, sier Polman.

Hennes siste kamp for Nederland var EM-finalen mot Norge i 2016. Da ble det tap. Nå melder hun seg klar til å kjempe for seier mot Hviterussland, så lenge landslagstrener Helle Thomsen gir henne spilletid.

– Om det er opp til meg, kommer jeg til å spille, sier Polman.

Hun spiller til daglig for danske Team Esbjerg, mens kjæresten Rafael van der Vaart spiller for FC Midtjylland. Han har tidligere spilt for blant annet Real Madrid og Tottenham.

❤️

Et innlegg delt av Estavana Polman (@estavana)

Løke i VM?
Så gjenstår det å se når Heidi Løke blir å se i Norge-drakten igjen. Landslagssjef Thorir Hergeirsson sier tirsdag til TV 2 at hun har mulighet til å komme med i VM-troppen.

– Heidi vet godt hva som kreves og hun har sagt selv at hun ikke er der ennå. Det er helt riktig. Det vet vi som kjenner henne godt. Men hun er godt på vei, sier Thorir Hergeirsson til TV 2.

– Hvis hun er i form og har støtten fra familien, da har hun gode sjanser til å slå seg inn i en VM-tropp. Det er ikke mange som slår Heidi Løke når hun er i form.