PÅ PLASS I RUSSLAND: José Mourinho.
PÅ PLASS I RUSSLAND: José Mourinho. Foto: Ivan Sekretarev

Mourinho fortviler: – Vi har ikke mange løsninger

Manchester Uniteds manager José Mourinho opplever en skikkelig midtbanekrise før Mesterliga-oppgjøret mot CSKA Moskva.

Paul Pogba er som kjent ute med skade på ubestemt tid.

Det samme er Marouane Fellaini. Nå er også kaptein Michael Carrick ute av spill før oppgjøret mot russiske CSKA Moskva i Mesterligaen.

Samtidig kommer det opplysninger om at Nemanja Matic skal ha fått seg en smell og regnes foreløpig som usikker, selv om serberen var med på flyet til Moskva.

José Mourinho innrømmer at han opplever en skikkelig «midtbanekrise» for øyeblikket.

– Vi har ikke Fellaini, Pogba eller Carrick. Vi har ikke mange andre løsninger, men vi forsøker å unngå fokus på individuelle kamper på banen. Vi kommer til å ha et lag med kvalitet, balanse og vår klare målsetting er å vinne kampen, sa Mourinho på pressekonferansen foran onsdagens oppgjør i Russlands hovedstad.

Dersom Matic blir friskmeldt er det trolig duket for ham og Ander Herrera sentralt på midtbanen.

– Han kunne blitt alvorlig skadet
Marouane Fellaini ble som kjent skadet da belgieren ble sparket ned av Shane Long i lørdagens oppgjør mot Southampton.

Mourinho mener Fellaini var heldig som ikke pådro seg en alvorlig skade.

– Det var først da jeg så kampen på TV etterpå og så taklingen at jeg kunne konkludere med at Fellaini tross alt var heldig som ikke pådro seg en alvorlig skade. Men dommeren hadde ikke tv-kamera. Vi er uten Pogba og Carrick og da ville Fellaini vært enda viktigere for oss. Men jeg tror ikke han vil være ute lenge, oppsummerte Manchester United-sjefen.

Tidligere denne opplyste Det engelske fotballforbundet (FA) at Mourinho slipper straff etter å ha blitt sendt på tribunen av kampens dommer i sluttminuttene mot Southampton.

– Glad for at mitt syn ble akseptert
Mourinho sier at han er glad for at FA tok til fornuften.

– Om jeg ikke straffes så er det fordi det faktisk ikke var noen grunn til å vise meg ut. Jeg er glad for at det synet ble akseptert og at jeg kan lede laget mot Crystal Palace. Det holder for meg, sa Mourinho, som nå ser frem til å ta med Manchester United til kamp i Moskva.

– Jeg har vært her med Chelsea, Real Madrid, Inter og nå med Manchester United. For å være ærlig så liker jeg å være her. Det er en vakker by og jeg trives bedre og bedre for hver gang jeg kommer. Rent sportslig må jeg samtidig si at dette er det beste CSKA-laget jeg har stått overfor, varslet Mourinho på pressekonferansen.

Phil Jones og kaptein Antonio Valencia har heller ikke reist med laget til Moskva med laget. Mourinho har foreløpig ikke kommentert hvorfor de to forsvarsspillerne ikke er med.