Sykkel-VM har vært en heidundrende fest i Bergen. Selv om det er knyttet usikkerhet til Sykkelforbundets økonomi dagen etter at arrangementet er over, mener TV 2-ekspert Mads Kaggestad at mesterskapet har vært uvurderlig for norsk sykkelsport.

– Det har hatt en enorm verdi. Jeg tror det kan skape ringvirkninger på rekrutteringen og interessen for sykkelsporten generelt, men også kommersielt, sier Kaggestad.

– Jeg tror at det vil være mye mer interessant å være en samarbeidspartner med sykkelsporten for sponsorer. Vi har allerede hatt økende interesse, men med VM nå tror jeg alle med kommersielle interesser ser at dette er virkelig er stort og noe man har stor gevinst å være med på, fortsetter han.

– Tour de France til Norge?
Han mener det er flere ting som bør gjøres for å høste ringvirkningene av eventyret i Bergen.

– Det er å bygge videre på alt det positive som allerede er i sykkelsporten, med den positive trenden vi har hatt i rekrutteringen. Vi må satse mer på ungdomsklassene og ungdomsrittene, sier Kaggestad.

Men det er ikke bare på talentutviklingen man må gjøre en jobb. Utviklingen av de allerede etablerte rittene må fortsette, og TV 2-eksperten øyner også muligheten for en ny gigantisk sykkelfest i Norge.

– Vi må jobbe videre med de mer etablerte sykkelrittene som Tour of Norway, Arctic Race og Tour des Fjords, slik at de fortsetter å sette seg, og pleie kontakten med ASO, som er arrangøren av Tour de France. Kanskje kan vi få Tour de France til Norge, tror Kaggestad.

– Står enda sterkere
Han mener sykkelsporten i Norge har kommet styrket ut etter en drøy uke med jubelstemning i Bergen.

– Det står enda sterkere fordi sykkel-VM har vært en suksess. Da tenker jeg på måten det har blitt tatt imot av publikum, seertallene har vært fantastiske og de sportslige prestasjonene har vært meget solid. Sykkelsporten etablerer seg som en voksende idrett i Norge, sier Kaggestad.