Peter Sagan stakk av med VM-gullet og kuppet også showet på pressekonferansen etter rittet.

Slovaken ville imidlertid ikke overdrive betydningen av sitt tredje VM-gull.

– Det er fint, men jeg vet ikke om det endrer noe i verden. Jeg er utrolig fornøyd. Dette er stort for meg. Og du ser ut som Bradley Wiggins, svarte Sagan til journalistenes store fornøyelse.

Sagan ble kastet ut av Tour de France etter et sammenstøt med Mark Cavendish. Han brukte ikke lang tid på å komme over den skuffelsen.

– Jeg tenkte aldri på Tour de France. Når det skjer noe kjedelig i livet er det ikke lenge til det skjer noe godt. Man må se optimistisk på det. Du trenger ikke å være trist, Kristoff. Du får jo vise frem europamestertrøyen, smiler Sagan.

Han var langt fra sikker på at han ville bli historisk å ta sitt tredje strake VM-gull.

– Jeg så på rittet bakfra og tenkte at vi kom til å kjempe om 3.- 4. eller 5. plass. På de siste kilometerne kjørte vi inn Alaphilippe og Fernando Gaviria. Etter det ble det klart at det kom til å bli en spurt. Man kan ikke planlegge så mye i løpet av de få sekundene. Det er instinkt, sier han.

Neste år venter en langt tøffere løype i Innsbruck. Sagan bruker ikke energi på å tenke om han kan vinne fire på rad.

– Det er bra hvis løypen ikke er for meg. Da kan jeg ta lengre ferie, humrer han.

Verdensmesterens liv blir uansett annerledes neste sesong. I juni kunne Sagan fortelle at han skal bli far.

– Det kommer definitivt til å forandre seg, men jeg tenker ikke på det. Det er som en spurt. Jeg skjønner det først når babyen kommer. I år har jeg kjørt 50-55 ritt. Jeg har fått tilbringe mye tid med familien. Det har vært godt, sier han.

Sagan er overveldet over støtten han har fått fra tilskuere og supportere i Bergen.

– Jeg hørte en historie fra noen av supporterne mine. De kom fra Krakow i Polen. Halve flyet var Sagan-fans. Resten var Kwiatkowski-fans. Det kom også fans fra Wien og Praha. Men jeg ble overrasket av de norske supporterne. De heiet på Slovakia. Det er vanvittig. En hel skole fra Norge kom for å heie på meg. Det var helt utrolig, sier han.