Helland mente målet hans var en perle: – Keepertabbe, sier TV 2-ekspert

Og Nicklas Bendtner scoret to i 3-0-seieren over Lillestrøm

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lillestrøm-Rosenborg 0-3

Se målene i Sportsnyhetene øverst.

– Det er tredje perlen min på Åråsen. Jeg trives her. Det var på tide med et glansbilde, sa Pål André Helland til Eurosport etter 2-0-scoringen mot Lillestrøm søndag.

– Jeg får lurt keeperen med at jeg skal slå innlegg til Bendtner. Da tar jeg ham på feil fot, og da sliter han med å hente den oppe i der, utdyper Helland til TV 2 og flere andre i pressen etter kamp.

Helland lurte keeper da han curlet ballen i nærmeste hjørne, men ifølge TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen var det mer en keepertabbe.

Lillestrøms keeperdebutant Marko Maric (21) ble tatt på feil fot, og var sjanseløs da skuddet gikk.

– Maric gjør ingen god jobb. Den burde han tatt. Det er en keepertabbe. Det skuddet skal absolutt ikke gå inn, sa Mathisen i FotballXtra.

Rosenborg vant til slutt kampen 3-0.

Uheldig keeperbytte

Lillestrøms keeperbytte slo dermed ikke helt heldig ut. Kroatiske Maric fikk tillit mellom stengene på bekostning av Arnold Origi.

0-1-målet kom etter en corner. Ballen havnet hos Bendtner på bakerste stolpe. Dansken brukte et touch på få kontroll, hamret til og så ballen gå i mål.

Skuddet traff stangen og gikk tilbake i keeper Maric og i mål. Både Steffen Iversen og Jesper Mathisen var samstemte i at det var selvmål kroaten ikke kunne klandres for, men NFF har mandag besluttet å tilkjenne Bendtner scoringen.

Dermed ble dansken tomålsscorer. Bendtner fikk sitt fjortende eliteseriemål for sesongen etter at Marius Amundsen felte Samuel Adegbenro. RBK-stjernen satte straffesparket sikkert i mål.

– Det er ingen tvil om at det var rett. Adegbenro ble lagt i bakken, et korrekt dømt straffespark og et strålende satt straffespark, sier Jesper Mathisen.

Med det er han ett mål bak Ohi Omoijuanfo i kampen om å bli toppscorer i Eliteserien.

– Det er ikke noe jeg fokuserer på. Jeg kom hit for åvinne tittelen og komme til Europa. Vi er godt på vei. Hvis jeg ender med å vinne toppscorertittelen så vil det være deilig, men det har ikke vært mitt personlige mål, sier Bendtner til pressen etter kampen.

Haltet til bussen

Større grunn til bekymring kanskje at dansken kom haltende ut av garderoben. Selv prøvde han å avdramatisere det med å skylde på teiping.

Han tror han vil være spilleklar til torsdagens Europaliga-kamp mot Vardar.

– Det er på grunn av teipen at jeg halter. Jeg bør være klar til torsdag, sier Bendtner.

– Jeg har fått et slag på leddbåndet, men det bør ikke være noen fare.

Friskt Rosenborg

Rosenborg var det førende laget gjennom store deler av kampen, og kunne gått til pause med flere måls ledelse. Seieren var i realiteten aldri truet.

– Det er et friskt Rosenborg-lag som er utpå her. De har dominert kampen fra start. Det er en veldig fortjent Rosenborg-seier, sier Steffen Iversen, som gjestet TV 2s FotballXtra.

Serielederne sørger dermed for at deres luke ned til neste lag på tabellen er minst sju poeng etter denne runden.

Utladet Lillestrøm

Lillestrøm ble sendt ned på jorden igjen etter torsdagens sterke borteseier mot Molde i cupfinalen.

Kanskje var de påvirket av å ha sikret cupfinalen tre dager tidligere, mens Rosenborg har hatt spillefri den siste uken.

– En ting er det fysiske, men det er også den mentale utladningen av å slå Molde på bortebane som påvirker, sier Jesper Mathisen.

Kanarifuglene ligger på tiendeplass i Eliteserien, og har fire poeng ned til Vålerenga på kvalikplass, riktignok med to kamper mer spilt før Oslo-klubbens kamp mot Brann seinere søndag.