Strømbrudd på Fløyen snøt millioner av TV-seere for opptakten til spurten

TV 2-sjefen beklager at bildene falt ut.

Se bildene som forsvant under innspurten i videovinduet øverst på siden!

Franske Julian Alaphilippe ledet VM-fellesstarten med litt under ti sekunder da TV-signalet plutselig falt ut.

Helikopterbildene forsvant rundt kl. 16.34. TV-seerne måtte i stedet vente i spenning på at rytterne skulle dukke opp på Bryggen.

Det hele kunne minne om en femmil for mange, mange år siden.

Da rytterne kom i bildet igjen hadde tetgruppen tatt igjen Alaphilippe.

TV 2-sjef Olav Sandnes forklarer at et strømbrudd på Fløyen ødela.

– Det er utrolig trist, og vi beklager det virkelig. Vi fikk heldigvis den siste kilometeren, men før det skulle vi hatt signaler fra en veldig spennende spurt. Det var rett og slett strømmen som gikk på Fløyen. Vi lover at det skal fungere neste gang det er VM i Bergen, sier han.

– Er dette pinlig for TV 2?

– Vi er veldig skuffet over det. Jeg opplever at vi har hatt en produksjon som har fungert utmerket gjennom hele VM. Vi har hatt fantastiske bilder fra Bergen. Vi er klart lei oss for at vi ikke lykkes med hele løpet. Vi sto til det var tre minutter igjen, men så sprakk vi på oppløpet. Det beklager vi, sier Sandnes.

– Hadde dere back-up-løsning?

– Det er for tidlig å si nå. Det er en halvtime siden. Vi vet ikke årsaken. Vi vet at det var et strømbrudd, men vi vet ikke hva som forårsaket strømbruddet og hva som ellers kunne vært gjort.

– Hvilke reaksjoner fikk du?

– Det er mange som var skuffet. Folk hadde sittet gjennom en lang sending og fulgt med. Vi har en fantastisk produksjon og ikke minst kommentatorer som har gjort en kjempejobb. De bak kamera har også gjort en kjempejobb gjennom VM. Så skal vi se på hvorfor dette skjedde. Nå skal vi bare si beklager, sier Sandnes.

TV 2s kommentatorteam Christian Paasche og Johan Kaggestad opplevde marerittet.

– Det er selvfølgelig utrolig surt at det ble teknisk svikt, sa Paasche på luften.

– Rosenkrantz-tårnet er flott, Håkonshallen er flott, Statsraad Lehmkuhl er flott. Men nå må vi få se sykkelrytterne. Etter en fantastisk sykkelfest er det nok noen som sier nei, nei, nei, dette skulle ikke skje mot slutten, fortsatte Paasche.

– Det er nesten som å se langrenn fra Holmenkollen. Kommer det en ut av skogen, undret Kaggestad.

TV 2-kommentatoren forteller at han ikke mistet fatningen da TV-bildene forsvant.

– Jeg var ganske rolig, for vi hadde et fast kamera. Det var ingen krise. Det bygget opp litt ekstra spenning. Vi kan ikke sutre over det, sier Kaggestad.

– Vi kan ikke gjøre noe med teknikken, men vi kan gjøre det beste ut av situasjonen som oppstod. Jeg fikk ikke hetta. Jeg synes det var leit for den flotte gjengen som har produsert dette, sier han.

Lanslagssjef Stig Kristiansen var blant dem som ble fintet ut av at TV-bildene forsvant.

– Vi hadde tre forskjellige skjermer vi prøvde å få bilde på. Vi trodde det var oss. Det glipper av og til når det er hektisk. Det kjenner vi til, sa Kristiansen til TV 2 etter målgang.

– Vi har sett akkurat like lite som dere. Vi hørte litt på ardioen at Moscon og Alaphilippe hadde 15 sekunder, men at de ikke var helt enige foran, sier Gabriel Rasch.

Nå skal Kristiansen og resten av laget feire sølvmedaljen til Kristoff.

– Vi har innmari mye utstyr å pakke sammen. Så blir det en bankett. Der blir det et par øl. Det har jeg lært av Odd-Christian Eiking, smiler landslagssjefen.